Kosmajac ostao bez slovačkog pasoša!

Ministar policije Slovačke Robert Kalinjak rekao je da su slovačke vlasti pregledale Kosmajčev dosije i utvrdile izvesne nedostatke i čak manipulacije, nakon čega je ministarstvo saopštilo da slovačko državljanstvo Dragoslava Kosmajca nikada nije bilo ustanovljeno

  • 6

Srpski narko diler Dragoslav Kosmajac neće više moći da koristi svoj slovački pasoš za putovanja, jer ga je ministarstvo unutrašnjih poslova u Bratislavi proglasilo nevažećim.

Ministar policije Slovačke Robert Kalinjak  je dodao da su slovačke vlasti pregledale Kosmajčev dosije i utvrdile izvesne nedostatke i čak manipulacije, prenela je agencija TASR.

Nakon toga je ministarstvo saopštilo da slovačko državljanstvo Dragoslava Kosmajca nikada nije bilo ustanovljeno.

- Mi smo doneli momentalnu odluku zbog činjenice da sve informacije kojima raspolažemo dovode do opravdanog uverenja da njegovo slovačko državljanstvo nije ustanovljeno - rekao je Kalinjak.

On je rekao da su sada svi nacionalni i evropski sistemi upozoreni da Kosmajčevi slovački dokumenti više nisu važeći i da će on biti priveden ukoliko pokuša da pređe granicu sa slovačkim parošem.

Kalinjak je takođe rekao da je naredio sveopštu reviziju kojom će biti preispitano kako se dodeljivalo slovačko državljanstvo u godinama kada je slovački zakon bilo mnogo blaži, pre 2006. godine.

Kosmajac, koga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg srpskog narko-dilera, dobio je državljanstvo Slovačke 13. septembra 2004. godine.

Na osnovu državljanstva, Kosmajac je dobio ličnu kartu s kojom može da putuje u sve zemlje EU, kao i pasoš s kojim je prošle subote otišao u Crnu Goru, a zatim, kako tamo pretpostavljaju, u BiH.

Mediji u regionu ranije su objavili da je Kosmajac ličnu kartu dobio u istoj stanici policije u Bratislavi kao i Darko Šarić dve godine kasnije.

Dragoslav Kosmajac (61), u noći između petka i subote, nekoliko sati pošto ga je premijer Srbije Aleksandar Vučić označio kao najvećeg srpskog narko dilera Srbije, ušao je u Crnu Goru na graničnom prelazu Jabuka-Ranče.

Podgoričke "Vijesti" su tada objavile da je lociran u Herceg Novom kao i da je vlasnik luksuzne vile u risanskom naselju Strp.

Izvor iz Uprave policije objasnio je tada da za njim nije raspisana međunarodna poternica i da je on potpuno legalno ušao na teritoriju Crne Gore, a nije mogao da potvrdi, ali ni da demantuje navode da je Kosmajac u Crnu Goru ušao sa slovačkim pasošem.

Po pisanju podgoričkog "Dana" on jeposle dva dana prešao u Bosnu i Hercegovinu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    26. jun 2014 | 11:30

    Sta mu vredi, sva ta slava,daleko je - Bratislava...

  • aca baca

    26. jun 2014 | 11:55

    E jako ste mu rekli da covek bar zna da mu je od danas ne vazeci pasos :) smesno...Kosmajac sigurno cita novine i vidi sve informacije o njemu sta ja vazece a sta ne vazeci i. Tako moze se da skriva...PRAVDA ZA KOSMAJCA :)

  • Covek sa dijagnozom...

    26. jun 2014 | 10:54

    Idealan nacinda ga obavestite...da slucajno ne koristi taj pasos .......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA