PUTINOV SAVETNIK: Porošenko je nacista!

- Mislim da će posle potpisivanja tog sporazuma između Ukrajine i EU evropska javnost biti iznenađena kad taj nacistički Frankenštajn, kojeg su stvorili evropski birokrate i neki političari, pokuca na vrata evropskih zemalja - kaže Sergej Glazjev

  • 12

Viši savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina, Sergej Glazjev, nazvao je ukrajinskog predsednika Petra Porošenka u izjavi za britanski Bi-Bi-Si nacistom, a Porošenkovu nameru da danas u Briselu potpiše sporazum o pridruživanju sa Evropskom unijom okarakterisao je kao nezakonitu.

 

- Evropa pokušava da navede Ukrajinu da silom potpiše taj sporazum. Oni su organizovali vojni udar u Ukrajini i pomogli da na vlast dođu nacisti. Ta nacistička vlada bombarduje najveći region u Ukrajini - izjavio je Glazjev za Bi-Bi-Si.

 

Na pitanje novinara da li smatra da je Porošenko nacista, Putinov savetnik za regionalne ekonomske integracije je odgovorio: "Naravno."

 

 

On je dodao: "Mislim da će posle potpisivanja tog sporazuma između Ukrajine i EU evropska javnost biti iznenađena kad taj nacistički Frankenštajn, kojeg su stvorili evropski birokrate i neki političari, pokuca na vrata evropskih zemalja."

 

Glazjev je Porošenka nazvao "nelegitimnim predsednikom", zato što glasači u nekim delovima Ukrajine nisu ni učestvovali na predsedničkim izborima održanim u maju.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tata Ikun

    27. jun 2014 | 09:59

    Kakvi su to gadovi, sad pridružuju Ukrajinu koja je u stanju rasula, pa to je isto kao da su primili staru Jugoslaviju devedesetih godina u jeku rata. I sve zbog interesa Amerike, koja je najveća nacistička država na svetu. Ko misli da je demokratska, treba da ode na ozbiljan pregled kod psihijatra.

  • Dejan B.

    27. jun 2014 | 12:06

    Živela Rusija

  • toplistanadrealista

    27. jun 2014 | 10:11

    Ustasa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA