PROŠLA KROZ PAKAO: Otac je oteo, testirao njenu nevinost i udao za rođaka (FOTO) (VIDEO)

Mladu Australijanku je otac kidnapovao iz Egipta i odveo u glavni grad Sirije, da bi je udao za onog koji joj je "namenjen". Tokom pet godina pakla je bila mučena, a majka nije želela da joj pomogne

  • 12

Rania Farah, iz Australije, je sa 13 godina oteta od strane očeve porodice, da bi je nakon mučenja prisilili na brak sa starijim rođakom u Siriji.

Njen pakao, koji je trajao 5 godina, počeo je kada je trebala da krene na dugo očekivano putovanje u Egipat da bi sa bratom videla piramide, ali je na kraju završila kao maloletna mlada. U potresnoj ispovesti, Farah je ispričala da je planirala samoubistvo, ukoliko ne pobegne za 18. rođendan.

- Tamo sam sve vreme bila u depresiji. Mislila sam samo na povratak u Australiju - rekla je Rania.

Ćerka Sirijca i Australijanke bila je prisilno udata za rođaka kojeg nikada nije srela, a kada su je oteli iz Egipta, odveli su je u glavni grad Sirije i pretukli. Majka Farahove je pre 20 godina napustila svog muža zbog nasilja, a za ćerkinu otmicu je znala, ali joj je tokom telefonskih razgovora govorila da sebi ne može da priušti da je vrati u Australiju.

Kada je Rania došla u Damask, bila je podvrgnuta testiranju na devičanstvo jer je njen otac smatrao da je bila pod lošim uticajem jer je u sedmom razredu počela da puši cigarete i razgovara s dečacima.

- Hteli su da provere da li sam nevina, a rekli su mi da to moraju da urade zbog upisa u školu - ispričala je Rania i rekla da se još više uplašila kada su medicinske sestre došle da bi je testirale.

Iako su testovi pokazali da je devica, njen otac i brat su je istukli.

- Tamo je skoro normalno da ubiju ćerku ako nije devica - rekla je Rania, koja je opisala oca kao "najzlobniju osobu koju možete da upoznate".

Dok je boravila u novom domu, isključila je emocije i živela kako je njena porodica želela, ali je sve vreme planirala beg i povratak u Australiju.

- Radila sam sve što su tražili. Naučila sam da se molim i postim tokom Ramazana - rekla je Rania, a išla je u islamsku školu gde je učila arapski jezik.

Rođak za kojeg su je udali bio je u ranim tridesetim, a uvek je izbegavala da ga gleda u oči i kaže da nikada nije pričala s njim.

- Imali smo proslavu za verdbu, poklanjali su mi zlato, ali ništa nisam osećala jer sam već planirala beg - ispričala je Rania, a cilj joj je bio da 18 rođendan proslavi u Australiji.

U tome joj je pomagala i britanska ambasada. Jedan njen komšija, koji je bio njenih godina, dao joj je broj ambasade, ali je morala da čeka 18. rođendan kako bi joj zakonito mogli da pruže pomoć. Kada je postala punoletna, rečeno joj je da će je u obližnjem hotelu sačekati jedna žena. Tako se jedne noći išunjala iz kuće dok je njena baka spavala posle jutarnje molitve, pa je uskočila u taksi.

- Da nisam pobegla, ubila bih se taj dan - rekla je Rania.

U hotelu se našla sa osobom koja ju je čekala, a potom je uz pratnju dva telohranitelja otputovala do jordanske granice. Nakon napetih razgovora sa sirijskim carinikom, najzad je puštena. Sada je konačno mogla da se vrati u Australiju.

Rania je rekla i da sa majkom i porodicom u Australiji nikada nije razgovarala o vremenu provedenom u Siriji. Uprkos tome što više nije tamo, još uvek se boji da je otac ne pronađe.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • :-)

    1. jul 2014 | 12:32

    Otac kolac

  • Pedja

    1. jul 2014 | 11:48

    Sta sve nece lupetati da bi ocrneli ovako divnu zemlju. U usa tece samo med i mleko tamo je sve kao u raju. Sta su pricali za LIBIJU,IRAK... A sad kad su njihovi tamo postavljeni sve je uredu zive i oni kao u raju Zivim za dan kad ce usa da propadne.

  • zmaj od Bosne

    1. jul 2014 | 12:22

    Pa zar vam Vise ne dosadi blatit Muslimane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA