Policija dobila snimke paljenja nemačke amabasade!

- Nemci su još pre šest godina tvrdili da dokazi o komandnoj odgovornosti za paljenje ambasade postoje i nudili su tadašnjoj policijskoj garnituri da oni dostave te dokaze

  • 17

Video i audio snimci koji su ključni za istragu oko paljenja nemačke ambasade, a za koje su prethodne policijske garniture tvrdile da ne postoje, nalaze se u posedu novoformirane Radne grupe MUP.

- Niko nam nije dao rok niti su postavljeni uslovi vezani za istragu o paljenju ambasade. Međutim, svima je jasno da bi rešenje ove istrage doprinelo ubrzanju procesa evropskih integracija - kažu u MUP i dodaju da je upravo zbog važnosti ovog pitanja i formirana Radna grupa koja vodi istragu o paljenju nemačke ambasade.

Prema nezvaničnim informacijama, Radna grupa došla je i do audio i video snimaka, za koje su Nemci još pre šest godina tvrdili da postoje i na kojima su jasno zabeleženi detalji i vreme kada je naređeno da se policijski kordon povuče i prepusti ambasadu huliganima.

- Nemci su još pre šest godina tvrdili da dokazi o komandnoj odgovornosti za paljenje ambasade postoje i nudili su tadašnjoj policijskoj garnituri da oni dostave te dokaze. Međutim, nekome je bilo u interesu da se sve zataška i da se pravimo da snimaka nema. E pa ima ih, a do koga će istraga odvesti, videćemo kada se sve ispita - kaže izvor iz istrage, prenose "Naše novine"

Istragu i kažnjavanje počinioca i organizatora zahtevala je Nemačka. Da je ovaj uslov, koji je Srbiji postavljen pre dve godine i dalje ključan za berlinsko zeleno svetlo srpskim evrointegracijama, potvrdio je juče Andres Šokenhof, koji je boravio u Beogradu. Novih zahteva iz Berlina nema, ali Nemačka ostaje pri svojih sedam zahteva.

- Traže punu implementaciju Briselskog sporazuma i naročito insistiraju da se osude inspiratori paljenja nemačke ambasade 2008. godine - kaže Aleksandar Senić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 007

    11. jul 2014 | 01:25

    A oni sto su popalili i poubijali celu srbiju I 41 I 99 pa ko je odgovarao za to.

  • djole

    11. jul 2014 | 08:27

    A interesuje me dali ce da nam dostave oni svoje snimke za vreme bombardovanja nase Srbije. Mi smo palili u nasoj zemlju a oni bombardovali, I palili u tudjoj, ko je ucinio veci greh? Srbijo opametise!

  • makarije

    11. jul 2014 | 06:29

    Da se napravi i radna grupa o tome ko je sve od nemackih pilota bez odobrenja ujedinjenih nacija bombardovao srbiju i koliko je to zivota odnelo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA