Smanjena kazna osuđenom za gaženje policajca Aleksandra Otaševića!

Apelacioni sud procenio je da je reč o blažem krivičnom delu protiv bezbednosti javnog saobraćaja i zbog toga Miloradu Stevoviću (25) koji je na Starom obrenovačkom putu 2. maja 2008. godine "mercedesom" usmrtio saobraćajnog policajca smanjio kaznu sa deset i po na sedam godina zatvora

  • 13

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je sa deset i po na sedam godina zatvora kaznu Miloradu Stevoviću (25) koji je na Starom obrenovackom putu 2. maja 2008. godine "mercedesom" usmrtio saobraćajnog policajca Aleksandra Otaševića (26).

Za razliku od Višeg suda, koji je Stevovića osudio za teško ubistvo, Apelacioni sud procenio je da je reč o znatono blažem krivičnom delu protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- Stevović je upravljao automobilom, u kom je bila i njegova drugarica, bez položenog vozačkog ispita. Policajac je podigao desnu ruku u vis, a levom rukom više puta pokazao da se zaustavi na proširenje pored puta. Okrivljeni je, ne smanjujući brzinu kretanja, nastavio u pravcu Ostružnice i pri brzini od 79,9 kilometara na sat udario policajca i naneo mu teške povrede, od kojih je on preminuo osam dana kasnije. Nesmanjujući brzinu i pored toga što je udario policajca, nastavio je dalje, ali je potom izgubio kontrolu nad vozilom i prevrnuo se, posle čega je i uhapšen - navodi se u presudi.

Apelacioni sud, procenio je da je prvostepenom presudom pravilno utvrdjeno da je uznok nesreće Stevovićeva nepropisna vožnja, ali je ocenio da nije reč o teškom ubistvu, jer nije utvrđeno da je on sa umišljajem pokušao da ubije policajca.

- Utvrđeno je da je pre udara policajca, pokušao da skretanjem na levo i izbegne Aleksandra Otaševića, ali zbog neprilagođenje brzine nije uspeo. Prilikom odlučivanja o visini kazne, kao olakšavajuće okolnosti uzete su Stevovićeva mladost, činjenica da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio mladje punoletno lice, kao i to da je izrazio iskreno kajanje i žaljenje zbog onoga što je učinio. U obzir je uzet i njegov raniji život, a kao otežavajuća okolnost to što je pobegao sa lica mesta. Apelacioni sud je ocenio da bi se kaznom zatvora od sedam godina postiglo da okrivljeni ubuduće ne čini krivična dela - navedeno je u obrazloženju odluke Apelacionog suda.

Apelacioni sud, potvrdio je odluku Višeg suda kojom je Miloradu Stevoviću zabranjeno da tri godine upravlja vozilom "B" kategorije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA