SKUPI SMO KAO ĐAVO: Ni Evropljani ne kupuju garderobu u Srbiji - previše košta!

Niže cene odeće i obuće od Srbije imaju Grčka, Španija, Kipar, Poljska, Češka, Malta, Portugalija i Austrija, Irska i Ujedinjeno Kraljevstvo, čije plate možemo samo da sanjamo

  • 47

Garderoba u Srbiji toliko je skupa da bi se mnogi Evropljani dobro porazmislili kod kupovine odeće i obuće u našoj zemlji.

Cene garderobe u Srbiji maltene su jednake kao u Sloveniji, a jeftinije su nego u Nemačkoj za samo 4,3%, iako su plate u Nemačkoj veće više nego 5 puta u odnosu na srpske.

Turska je najjeftinija kada je garderoba u pitanju, a niže cene od Srbije imaju još Španija, Kipar, Poljska,Češka, Malta, Grčka, Portugalija, kao i Austrija, Irska i Ujedinjeno Kraljevstvo, čije plate možemo samo da sanjamo!

Garderoba je jeftinija i u svim zemljama sa kojima se graničimo, u Crnoj Gori za samo 1,5%, u Hrvatskoj za 4,1%, u BiH za 5,5%, u Rumuniji za 11,5%, u Bugarskoj za 15,9%, u Makedoniji za 21,2%, u Mađarskoj za 23,6%, a u Albaniji za 29,8%, pokazuju podaci Eurostata.

Ispada da je Srbija "zlatno ostrvo" za trgovce garderobom, i to u moru zemalja istočne Evrope gde moraju da prodaju robu po znatno nižim cenama. Da stvar bude gora, u evropskim zemljama česte su velike rasprodaje i tada su stvari jeftinije i do 70%, što se u Srbiji retko dešava.

Garderoba je najskuplja u Norveškoj, Islandu, Švedskoj i Danskoj, pa u Švajcarskoj i Finskoj, dok sve ostale visokorazvijene zemlje imaju slične cene garderobe kao i Srbija.

(N. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca BG

    12. jul 2014 | 15:40

    Svi mi nešto u komentarišemo a niko da digne glas treba patike da budu i 20.000 i farmerke 7000 kad svi cute tako nam i treba nema kukanja nego 500.000 na ulice pa da vidiš Grcima povećaju benzin odmah na ulicu njih milion protesti i opet spuste cene ovde svi cute vide niko se ne buni i eto sve roba uzas od patika,tehnike,,hemije do hrane skupo a sve kopija

  • Radovan82

    12. jul 2014 | 12:01

    Radimo za jako malu platu u proseku.Troškovi nam neverovatni a hoće da nam još smanje platu.Troškovi sve veći porezi,dažbine,osnovne potrebštine a da nepričamo o tome koliko su odeća i obuća skupi a kvalitet da se naježiš.I dalje pojedini drže monopol i diktiraju cene i dobro se bogate a niko ne mari za građane.Ako se tome nestane na put i ako ovim lopinama od direktora iz državnih firmi i tajkunima koji su se obogatili na teret nas građana ne uzmu ono što su ukrali tj vrate džaba nama njihov zatvor(naravno da treba da idu i da crknu tamo). Dobro mi i živimo i dobro smo još i normalni.Kako uništiše ovu državu na brzinu svaka im čast na moralu.

  • Sinisa

    12. jul 2014 | 11:57

    Jeftinije je i u Nemackoj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA