DOBILA 23,6 MILIJARDI DOLARA: Tužila duvansku industriju jer joj je muž dobio rak pluća!

- Porota je ovim želela da pošalje jasnu poruku duvanskim kompanijama da ne mogu da lažu narod i vlasti Amerike o smrtonosnim hemikalijama u njihovim cigaretama- rekao je advokat Kristofer Čestnat

  • 13

Sintija Robinson, čiji je muž umro od raka pluća 1996. godine, dobila je na ime odštete 23,6 milijardi dolara od druge po veličini duvanske kompanije u Americi.

Ona je još 2008. godine započela pravnu bitku protiv kompanije "RJ Rejnolds", a suđenje je trajalo 4 nedelje.

Prema tvrdnji njenih advokata kompanija je bila krajnje nemarna u informisanju potencijalnih kupaca cigareta o njihovoj štetnosti i uticaju na zdravlje. Sve to je, kako tvrde, dovelo da njen muž dobije rak pluća. Oni su naveli da je on bio zavistan od cigareta i da i pored nekoliko pokušaja nije uspeo da ostavi duvan, piše "Independent.co.uk".

- Porota je ovim želela da pošalje jasnu poruku duvanskim kompanijama da ne mogu da lažu narod i vlasti Amerike o smrtonosnim hemikalijama u njihovim cigaretama- rekao je advokat Kristofer Čestnat.

Kompanija RJ Rejnolds planira da se žali na ovu odluku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Истина

    20. jul 2014 | 16:47

    Лудост!Био сам пушач 35 година.многи су ми скретали пажњу на опасност.Нисам никог слушао.Једног дана,не знам зашто престао сам да пушим,пре 28 година.Само сам ја био одговоран и за једну и другу одлуку.Личну кривицу не треба приписивати другима.Поменути износ у чланку је лудост.Није то једина америчка лудост.Рушење путничких авиона и демократски изабраних државника је постала њихова специјалност.УЖАС!

  • Goxxii

    20. jul 2014 | 18:16

    Ovoj se dva puta posrecilo. Otarasila se muza pa jos dobila milione. Sta bi mnoge nase zene dale za takvu "zlu" sudbinu.

  • ap0calypto

    20. jul 2014 | 18:09

    Ako mu nisu pretili da ce ga ubiti ako ne pocne da pusi, ne razumem za sta su krivi? Idem da tuzis Shell jer mi nisu rekli da moj auto zagadjuje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA