AMERIČKI REPORTERI: Zadah raspadnutih tela koja su krenula iz Toreza nesnosan!

Premijer Malezije Nadžib Razak rekao je danas da će tela biti prebačena u Holandiju. Reporteri američke agencije su sa lica mesta izvestili da je zadah raspadajućih tela nesnosan

  • 22

Voz sa telima putnika koji su poginuli krenuo je danas iz grada Torez koji je pod kontrolom proruskih snaga, a koji je 15 kilometara udaljen od mesta nesreće, javile su agencije.

Premijer Malezije Nadžib Razak rekao je danas da će tela biti prebačena u Holandiju, preneo je AFP.

On je dobio uveravanja, kako je naveo, od premijera samoproglašene Donjecke Narodne Republike da će ostaci 282 ljudi od ukupno 298 koliko ih je poginulo kada se avion u četvrtak srušio nedaleko od granice sa Rusijom, biti vozom prebačeni do Harkova na istoku Ukrajine, a potom u Holandiju.

On je dodao da će dve crne kutije biti predate malezijskom timu, kao i da će nezavisnim medunarodnim istražiteljima biti "garantovan bezbedan pristup" mestu nesreće kako bi otpočeli istragu.

I potpredsednik ukrajinske vlade izjavio je ranije da će voz biti najpre upućen u Harkov, a potom će tela biti prebačena u Holandiju, preneo je Rojters.

AP prenosi da naoružane proruske snage navode da voz ide ka gradu Ilovajsk, koji je pod njihovom kontrolom, ali da nisu dale zvaničnu potvrdu o destinaciji voza.

Holandski forenzičari rekli su ranije danas naoružanim proruskim snagama koje su čuvale voz pun tela poginulih putnika da voz mora da krene u roku od nekoliko sati i da vagoni moraju da se zapečate.

Reporteri američke agencije su sa lica mesta izvestili da je zadah raspadajućih tela nesnosan.

U vozu sa rashladnim uređajem nalazi se više od 200 tela putnika, a jedan železnički inženjer je rekao za AP da je uređaj za rashlađivanje bio isključen preko noći, mada zasad nije jasno zašto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsija

    21. jul 2014 | 23:07

    U svojim predhodnim komentarima sam naveo sledece.Avion da je pogoden(kao sto se tvrdi)bukvalno bi eksplodirao u zraku.Dok bi sami djelovi bili razasuti na povrsini od par kilometara.A ovdje nije tako.U ovom slucaju se jasno vidi na jednom od snimaka avion pada u cjelini i prilikom udara od tlo vatrena kugla(pecurka)zatim crni dim.Kada je 1996 godine US navy (navodno ne namjerno)srusila avion.Dijelo vi aviona bili su razasuti u okruzenju od 7 kilometara.Na jednoj od slika iz ove nesece vide se oba motora aviona na jednom mjestu.Jednostavno NEMA SANSE i nemoguce je da se zadese oba motora na istom mjestu ako je avion pogoden. Ne samo motori nego i ostali djelovi aviona....Ovdje neko hoce iz svega ovoga da izvuce deblji kraj a da drugog gurne u vatru.

  • Vlada

    21. jul 2014 | 21:39

    Niko se od rodbine ne buni

  • Capko

    21. jul 2014 | 22:59

    Ovo je totalno ludilo kauboja ! Bunili se sto su posle dva dana cekajuci eksperte poceli da sklanjaju tela sa mesta nesrece i optuzivali ih da narusavaju stim istragu a sad im tela gle cuda imaju nepodnosljiv "miris" !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA