ALFA MUŽJAK: Ovog slavnog muškarca niste videli u ovom izdanju! (FOTO)

Jedan od najvećih svetskih pisaca Ernest Hemingvej rođen je tačno pre 115 godina. Život je živeo punim plućima i voleo je putovanja, lov, koridu i žene...

  • 6

Jedan od najpoznatijih pisaca na svetu Ernest Hemingvej, najpoznatiji po romanima "Starac i more", "Za kim zvona zvone", "Snegovi Kilimandžara" i "Sunce se ponovo rađa" bio je veliki avanturista, nemirnog duha.

Rođen pre tačno 115 godina voleo je da putuje, lov, koridu, žene... Život mu je bio pun događaja kao iz romana koje je pisao: bio je ratni dopisnik i borac, dva puta je jedva izbegao smrt na safarijima u Africi i bio ranjen na ratištu u Italiji.

Život je živeo punim plućima i može se uzeti za pravi primer alfa muškarca.

Njegova neustrašivost nije se uočavala samo u njegovom ratnom iskustvu već i u odmeravanju snaga sa divljim životinjskim svetom.

Aktivno je učestvovao u Prvom svetskom ratu, grčko-turskom ratu, Španskom građanskom ratu i Drugom svetskom ratu.

Fizički snažan, radoznao i žedan života, obišao je Evropu, Ameriku, Kinu, Afriku, a živeo je u Parizu, Ki Vestu, Havani.

Za roman "Starac i more" dobio je Pulicerovu nagradu za književnost, a 1954. godine i Nobelovu nagradu.

Kada je osetio da mu zdravlje popušta i onemogućava život kakav je želeo da živi, izvršio je samoubistvo lovačkom puškom 1961. godine, završivši kao i njegov otac 1928. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA