Polovina nacije letuje u inostranstvu!

Istraživanje MasterIndeksa pokazalo je da će ove godine, 69 odsto ispitanika putovati u inostranstvo – većina ispitanika (49%) će u inostranstvo putovati na odmor, 16% će posetiti rođake, 12% će putovati zbog posla, a biće i onih koji će posećivati prijatelje ili putovati radi obrazovanja

  • 10

Najnoviji rezultati MasterIndex Srbija istraživanja koje kompanija MasterCard već tradicionalno sprovodi u našoj zemlji među aktivnim korisnicima kartica pokazalo je da većina građana Srbije koji putuju u inostranstvo, što je 73,3% ispitanih stanovnika, to čini jednom godišnje (26%)

Ispitivanje je takođe pokazalo da više od 60% ispitanika smatra da je plaćanje platnim karticama u inostranstvu bezbedno.

Među korisnicima kartica koji smatraju da je plaćanje karticama u inostranstvu sigurno, najviše onih u starosnoj grupi 35 – 44 godine (73%), a slede korisnici između 18 i 24 godine (68%), 25 i 34 godine (62%) i korisnici starosti 45 – 64 godina (53%). Među korisnicima koji veruju da je plaćanje karticama u inostranstvu bezbedno, čak 93% njih većinu svojih plaćanja i obavlja.

Artur Turemka, generalni menadžer kompanije MasterCard za balkanski region, kaže:

- Korišćenje platnih kartica u inostranstvu sa sobom donosi brojne pogodnosti, prvenstveno u pogledu jednostavnosti korišćenja i činjenice da su korisnicima njihova sredstva uvek na raspolaganju, u valuti koja im zatreba. Platna kartica je mnogo više od elegantnog sredstva plaćanja, jer nudi brojne pogodnosti. Uvek savetujemo korisnicima da se unapred raspitaju kod svoje banke o specijalnim pogodnostima koje mogu da ostvare putem kartica i time učine svoj boravak van zemlje sigurnim, bezbrižnim i zaista uživaju.

Istraživanje MasterIndex je takođe pokazalo da su korisnici kartica zainteresovani za specijalne popuste na pojedinim lokacijama koje bi ostvarivali plaćanjem karticama, a pored lanaca supermarketa i prodavnica odeće, oni su izdvojili i turističke agencije (37%) i lance hotela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Hadzi Andrejic

    22. jul 2014 | 15:40

    E Hrvat tako ti je to u zivotu ,mi nemamo more a ti pamet.

  • HRVAT

    22. jul 2014 | 14:25

    Sta je tu cudno ?? Zna se da Srbija nema more,pa moraju u druge drzave da putuju

  • Veste

    22. jul 2014 | 22:03

    Pa znate li da se roditelji po svetu ne pitaju gde im je dete izaslo vec u koju je zemlju sletelo. Jadni smo, neka narod cini sa svojim novcem sta mu je volja i neka uziva, a vlastodrsci neka se ne bave tudjim letovanjima vec neka pokrenu bilo kakvu proizvodnju i biznis. Vreme neumitno tece a mi tapkamo u mestu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA