Jako nevreme poplavilo stotinu kuća u Bratuncu

Snažna kiša i formiranje bujičnih voda od sinoć su pod vodom ostavili automobile, plastenike, poljoprivredne zasade i malinjake u tom delu Republike Srpske

  • 0

Najmanje stotinu domaćinstava je poplavljeno, a pričinjena je i velika šteta na poljoprivrednim usevima u nekoliko bratunačkih sela usled jakog olujnog nevremena praćenog obilnom kišom.

Snažna kiša i formiranje bujičnih voda od sinoć su pod vodom ostavili automobile, plastenike, poljoprivredne zasade i malinjake u tom delu Republike Srpske.

Meštani bratunačkih sela posvedočili su da je "sve trajalo nekoliko minuta, ali da su štete velike", prenosi agencija Fena.

Vodostaj Glogovske i Kravičke rečice za nekoliko minuta porastao je za gotovo dva metra, pa su se izlile iz korita i poplavile polja, objekte...Iako je bujica prošla, voda se zadržala u mnogim dvorištima i pojedninim objektima.

U poslednjih sedam dana nevreme s jakom kišom više puta je pogodilo opštinu Bratunac i pričinilo štete na poljoprivrednim usevima i voćnjacima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA