PAPRENO POSKUPELE CENE OSIGURANJA: Ipak možete da uštedite, evo i kako! (FOTO)

Pored problema s drastičnim poskupljenjima, potrošači se suočavaju sa netransparentnim tržištem osiguranja, jer samo Takovo Osiguranje ima istaknute cene na svom sajtu. U zavisnosti od kategorije vozila potrošač na ime premije za osiguranje od autoodgovornosti može uštedeti u proseku 492 dinara

  • 15

Prema podacima koje je nedavno objavila Asocijacija potrošača Srbije, od 12 učesnika na tržištu osiguranja samo jedna kompanija ima javno istaknute tarife za premije osiguranja.

Pored problema s drastičnim poskupljenjima, potrošači se suočavaju s netransparentnim tržištem osiguranja, jer samo Takovo Osiguranje ima istaknute cene na svom sajtu.

Podsetimo, nova minimalna tarifa premija za osiguranje vlasnika motornih vozila od odgovornosti za štete pričinjene trećim licima stupila je na snagu 1. jula i povećana je u proseku za 45 odsto.

- APOS je tek uz pomoć dopisa i direktnih kontakata telefonom uspela da skupi uporedne cene za obavezno osiguranje motornih vozila na našem tržištu. Jedna kompanija i pored toga nije dostavila informacije koje su u interesu potrošača - navodi se u saopštenju ove organizacije, koja je podatke od ostalih dobila pomoću dopisa i kontakata telefonom.

Milenium Osiguranje nije dostavilo svoje tarife premija za osiguranje od autoodgovornosti ni na taj način.

- Većina osiguravajućih kompanija u Srbiji svoje cene su dostavljale tek nakon "odobrenja" pretpostavljenih i uz maksimalna odlaganja, iako je pravo na tačnu i lako dostupnu informaciju, kao što je ova o ceni, jedno od osnovnih prava potrošača. Ono što ipak najviše treba da brine je to što na naše dopise nisu odgovorili ni nadležni u Sektoru za nadzor u oblasti osiguranja Narodne Banke Srbije - navodi se u saopštenju.

Konačno, istraživanje APOS-a pokazuje da u zavisnosti od kategorije vozila potrošač na ime premije za osiguranje od autoodgovornosti može uštedeti u proseku 492 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panta

    23. jul 2014 | 13:26

    I ko je kriv za ovaj udar po dzepu naroda....JorgoBanka naravno. A obecavali su laksi zivot....obecanje ludom radovanje

  • Boki

    23. jul 2014 | 13:47

    Ma ima da se usteeediii...

  • Djuka

    23. jul 2014 | 14:30

    Evo sta se sgodi kada vlada stranka sa ukupno 30% glasova!! Naprednjacki nema sta!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA