NE VIDE DALJE OD SVOG NOSA: Amerikanci tvrde da u Srbiji živi 85 odsto katolika! (FOTO)

Jedan od najpoznatijih američkih portala koji se bavi vestima s neameričkog područja tvrdi da u našoj zemlji preovladavaju katolici, pozivajući se na podatke CIA. Ova obaveštajna agencija, međutim, demantuje te podatke

  • 60

Na "Global postu", jednom od najpoznatijih američkih portala koji se bavi vestima s neameričkog područja, Srbija je smeštena među zemlje čije je stanovništvo većinske rimokatoličke veroispovesti?!

 

Sudeći po podacima ovog sajta, u našoj zemlji preovladavaju katolici, a njihov udeo u svojevrsnoj "religioznoj mapi" je čak 84,6 procenata! Kod zemalja u okruženju, podaci nisu pogrešni i oni su navedeni u razmeri koja odgovara demografskim karakteristikama zemalja s ovog područja.

 

 

Tekst je naslovljen sa "Ovo su najreligioznija mesta na svetu" i u njemu su navedene veroispovesti građana u zemljama Evrope, kao i Severne i Južne Amerike. Podaci su bazirani na podacima američke Centralne obaveštajne agencije (CIA).

 

Međutim, prema podacima koji mogu da se nađu na sajtu CIA-e, Srbija je verodostojno prikazana, s potpuno tačnim podacima vezanim za veroispovest njenih građana.

 

- Prema podacima iz 2011. godine srpski pravoslavci čine 84.6 procenata stanovništva, katolici čine 5 odsto, muslimani 3,1, protestanti 1, ateisti 1.1 odsto stanovništva, dok je udeo onih koji nisu želeli da se izjašnjavaju 4,5 odsto - navodi se na sajtu najpoznatije svetske tajne agencije.

 

 

Na sajtu CIA-e se takođe nalaze svi najopštiji podaci koji su vezani za našu zemlju, starosnu strukturu, granice, njenu istoriju, oružane snage, vojsku kao i političku situaciju. Međutim, te informacije su manje-više poznate i među njima nema "tajnih" podataka.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA