REZULTATI ANALIZA: Nema algi u užičkom vodovodu!

Iako rezultati ukazuju na odsustvo algi, a broj crvića i parazita je opao, zabrana korišćenja vode i dalje je na snazi

  • 3

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je večeras da u gradskoj vodovodnoj mreži nema više algi, ali da je i dalje na snazi zabrana korišćenja vode iz gradskog vodovoda koja važi od 19. jula.

Zavod je preporučio intenziviranje ispiranja gradske mreže u narednom periodu, uz napomenu da svi podaci i analiza vode ukazuju da se radilo o incidentu koji nema posledice po zdravlje građana.

U saopštenju se navodi da je značajno opao broj nematoda ili slobodno živućih organizama u vodi, poput parazita i crvića.

Dodaje se da su na sva tri uzorka vode sa izvorišta Sušičko vrelo, prečišćene i dezinfikovane vode u Fabrici vode i na jednom uzorku u Sevojnu, obavljena toksikološka ispitivanja u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd. Kako se navodi u saopštenju, rezultati ispitivanja ukazuju na odsustvo mikrocistina LR, mikorcistina RR i mikrocistina YR.

U užičkoj lokalnoj samoupravi, novinarima je danas rečeno da će grad dobiti vodu za piće za nekoliko dana.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aqarius remigis

    23. jul 2014 | 20:54

    Da se malo vodilo računa posle prvog zagađenja, ovo drugo se sigurno nebi desilo.Nažalost stručnost je bačena na kolena da bi partijski pokornici zauzeli mesta. Čudi me da ih i među pilotima nema, a možda i ima.

  • Paraćinac

    23. jul 2014 | 21:27

    Će odlepi ovaj narod više, ako već i nije.

  • hmmmm

    23. jul 2014 | 20:57

    posle obecanja vlade da ce ih smeniti voda ispravna?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA