Rusi negiraju da su dva ukrajinska aviona oborena iz Rusije (VIDEO)

- U pokušaju da obmanu javnost, odvuku pažnju od katastrofe malezijskog Boinga 777, fantazije kijevskih vlasti zaslužuju da budu uključene u "Crvenu knjigu" vojnih aforizama - rekao je neimenovani izvor Ministarstva odbrane Rusije

  • 7

U ministarstvu odbrane Rusije negirali su navode saopštenja ukrajinskih vlasti da su rakete kojima su u sredu oborena dva ukrajinska borbena aviona ispaljene sa ruske teritorije, javila je danas ruska agencija Interfaks pozivajući se na izvor iz ministarstva odbrane Rusije.

- U pokušaju da obmanu javnost, odvuku pažnju od katastrofe malezijskog Boinga 777, fantazije kijevskih vlasti zaslužuju da budu uključene u ''Crvenu knjigu'' vojnih aforizama - rekao je neimenovani izvor.

Ukrajinski Nacionalni savet za bezbednost saopštio je juče da su rakete kojima su u sredu na istoku Ukrajine oborena dva borbena aviona ukrajinske vojske Suhoj-25, ispaljene sa teritorije Rusije, podsetio je Rojters.

- Prema preliminarnim informacijama, rakete su ispaljene sa ruske teritorije - navedeno je u saopštenju Saveta, uz podatak da su avioni leteli na visini od 5.200 metara, prenela je agencija AFP.

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane je prethodno saopštilo da su proruske snage na istoku zemlje oborile dva borbena aviona ukrajinske vojske.

U saopštenju je navedeno da su borbeni avioni Suhoj-25 oboreni oko 13.30 sati po lokalnom vremenu na području visoravni Saur Mogila na istoku Ukrajine.

Frans pres preneo je izjavu Dmitraškovskog po kojoj su dva ukrajinska borbena aviona oborena približno 25 kilometara od mesta pada putničkog Boinga 777 malezijske aviokompanije koji je leteo od Amsterdama ka Kuala Lumpuru.

Ukrinform je preneo izjavu predstavnika ukrajinskog Štaba za sprovođenje antiterorističke operacije Vladislava Seleznjova po kojoj su avioni oboreni u oblasti sela Dmitrovka na jugu Luganske oblasti. Prema njegovim rečima, piloti su se katapultirali.

Itar Tas je preneo, pozivajući se na agenciju Novorosija, da je pronađen padobran jednog od pilota, koji je uspeo da se "sakrije u šumskom pojasu".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    24. jul 2014 | 12:14

    Ni jedan razuman covjek ne vjeruje danasnjoj ukrajini !

  • Boki VRS

    24. jul 2014 | 13:49

    Cini mi se da tamo vise nista ne smije da leti,s cim ih obaraju ne znam ali su dobri u tome ne promasuju.Mi smo ispalili tone municije pa oborili dva aviona,ovi dnevno obaraju po dva dobar PV sistem, nas ne bi ni bombardovali da smo imali ovo cudo to bi bio veliki gubitak cak i za nato.Rusi su stvarno dobri sa raketama doveli su poslednji sistem do savrsenstva 95% pogodaka na nebu do 26.000 metara visine i ko normalan da posalje avione na njih.

  • DD

    24. jul 2014 | 15:55

    SAMO VI RADITE SVOJ POSAO. SVE U SVOJE VREME. AMERI ĆE DOBITI SVOJE SLEDOVANJE KAD TAD. ŽIVI BILI PA VIDELI.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA