KOLIKO IH UOPŠTE IMAJU? Železnice prodaju još 170 službenih automobila!

- Kreće prodaja 170 službenih putničkih automobila i u narednih petnaestak dana ćemo završiti tu prodaju, što će Železnicama Srbije doneti dodatni prihod, ali i dodatno smanjivanje rashoda - kaže generalni direktor tog preduzeća Dragoljub Simonović

  • 9

Železnice Srbije objavile su danas prodaju još 170 službenih automobila putem javne licitacije, po ukupnoj početnoj ceni od 13,53 miliona dinara, a generalni direktor Dragoljub Simonović kaže da srpske železnice nastavljaju da smanjuju troškove poslovanja.

- Kreće prodaja 170 službenih putničkih automobila i u narednih petnaestak dana ćemo završiti tu prodaju, što će Železnicama Srbije doneti dodatni prihod, ali i dodatno smanjivanje rashoda - rekao je Simonović Tanjugu.

Javna licitacija će biti održana 5. avgusta u poslovnoj zgradi Železnica Srbije u ulici Zdravka Čelara 14, sa početkom u 12 časova, a pored 170 automobila na njoj će se prodavati i jedna rahodovana građevinska mašina.

On je podsetio da su Železnice Srbije prošle godine prodale 103 rashodovana službena automobila i ostvarile prihod od oko 3,8 miliona dinara.

- Rukovodstvo Železnica Srbije nastavlja sa smanjivanjem troškova, što je prioritet politike poslovanja naše kuće, koja radi u teškim i složenim uslovima. Ta vozila po Srbiji uglavnom voze naši sitni činovnici i kada treba i kada ne treba - naveo je Simonović.

Pored prodaje ukupno 273 vozila u poslednjih godinu i po dana, železnice su, kako je rekao, uvele i kontrolu putem sistema za praćenje svih svojih službenih vozila na teritoriji Srbije.

Simonović je rekao da su srpske železnice uvele i Kol centar za tu svrhu tako da svaki železnički čvor ili region, kojim upravljaju železnice, imaju ovlašćenu osobu koja svojim potpisom verifikuje korišćenje svakog službenog vozila kada je to neophodno, što se zatim prati preko monitora.

- Tamo gde bude zloupotreba mi ćemo te automobile oduzimati i kažnjavati odgovorne. Takođe, nijedan direktor ili rukovodilac Železnica Srbije ne može koristiti službeni auto bez mog potpisa - naglasio je generalni direktor srpskih železnica.

Simonović je kazao da su te mere već dale značajne uštede, uprkos nezadovoljstvu nekih ljudi, pošto svako misli da promene treba da počnu od nekog drugog, a ne njega samog.

On je dodao da će železnice nastaviti da prave rezove i smanjuju troškove, uz povećanje prihoda.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stefa

    24. jul 2014 | 13:27

    prosta matematika. EPS ima 600 direktora i svaki neka ima po 2 sluzbena automobila. znaci, 1200 vozila. ako primenimo isti racun na zeleznicu znaci imaju > 1000 vozila. znaci, 300 godina :D

  • Nesa

    24. jul 2014 | 15:32

    To sto on radi to moze svako ali dovesti u red pruge , brzine , udobnost to nije uspeo da uradi jer je nesposoban

  • Starac

    24. jul 2014 | 14:59

    Bolje da narod razvoze autima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA