UNOSAN BIZNIS: Prosjaci za veče "zarade" nečiju celu platu

Prema podacima policije, u Novi Sad dolaze radno sposobne osobe iz Šapca, Subotice i drugih gradova, jer se pročulo da se u ovom gradu "dobro zarađuje"

  • 16

Ulice Novog Sada tek su neke od mnogih u Srbiji koje su preplavljene prosjacima različite starosne dobi. Musavi klinci, bolesni starci, dojilje sa bebama u naručju i druga napaćena lica često presreću put prolaznicima, pružajući ruke i očekujući neki dinar.

U Policijskoj ispostavi Stari grad u Novom Sadu, napisano je od početka ove godine 40 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog prosjačenja, kako navode "Novosti".

Prema rečima Branislava Anđića, pomoćnika komandira ove stanice, većina njih je otkrivena u organizovanim akcijama. Uhvaćeni prosjaci se odmah šalju sudiji za prekršaje, a zbog nedostatka novčanih sredstava kojima bi platiili kaznu, završe u zatvoru.

- U 70 odsto slučajeva se pojavljuju iste osobe koje se godinama bave prosjačenjem. Problem je kada ih uhvatimo u prosjačenju, a kod sebe nemaju dokumenta. Dobro im je poznato da im se sav novac od prosjačenja oduzima, pa ne drže sve kod sebe - izjavio je Anđić za "Novosti".

Među novosadskim prosjacima, posebno mlađim, u poslednje vreme popularne lokacije su noćni klubovi, ispred kojih za veče znaju da „zarade“ i do 15.000 dinara, dok se preko dana na ulicama može nakupiti i 2.000-3.000 dinara.

Prema podacima policije, u Novi Sad dolaze radno sposobne osobe iz Šapca, Subotice i drugih gradova, jer se pročulo da se u ovom gradu "dobro zarađuje".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kim

    26. jul 2014 | 21:00

    Mladi uvek mogu da nadju posao da rade, bar neku fizikaliju. Zao mi je starih bakica i dekica koji prose.

  • Zoran

    26. jul 2014 | 22:44

    Niko nema pravo da im uzme novac. Ja sam dobrovoljno dao, nisam glup. Moje je pravo da odlučim šta ću sa svojim novcem.

  • Ne čitam samo naslove članaka

    26. jul 2014 | 22:36

    Doista udjeljujem koliko mogu, jer musliman sam i za to očekujem nagradu na budućem svijetu, međutim; gledam i biram one kojima je to doista i potrebno, nekada to činim sa preporukama i direktnom posjetom porodice kojoj je pomoć potrebna. Činite isto kako bi vaš novac stigao u prave ruke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA