JUTA: Uplaćujte putno osiguranje, to je zdravstvena knjižica u inostranstvu!

U slučaju ugroženog zdravlja putnika, polisa zdravstvenog osiguranja faktički zamenjuje zdravstvenu knjižicu. Zdravstveno osiguranje aktivira se pozivom na broj telefona koji piše na polisi, a najčešći iznos koji se osigurava iznosi 35.000 evra

  • 7

Putnici koji putuju u inostranstvo pre polaska trebalo bi da uplate putno zdravstveno osiguranje koje se može uplatiti u svakoj turističkoj agenciji i osiguravajućoj kući, a prosečan iznos po osobi kreće se oko jednog evra na dan, izjavio je direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA Aleksandar Seničić.

U slučaju nepredviđenih okolnosti, putnici koji nemaju zdravstveno osiguranje imaju velikih problema jer u slučaju da im zatreba neka zdravstvena usluga moraju sami da je plate, objasnio je Seničić za Tanjug.

U slučaju ugroženog zdravlja putnika, polisa zdravstvenog osiguranja faktički zamenjuje zdravstvenu knjižicu, istakao je on, ukazavši da se zdravstveno osiguranje aktivira pozivom na telefon koji na polisi piše a najčešći iznos koji se osigurava iznosi 35.000 evra.

- Taj iznos osigurava da bilo gde u svetu putnik može da računa na ozbiljne lekarske intervencije, pa čak i na neke ozbiljne operacije, ukoliko su neophodne - rekao je Seničić.

On je rekao da se YUTA zalaže da polisa zdravstvenog osiguranja postane zakonom obavezujuća.

- Mi ćemo predložiti da u izmene i dopune Zakona o turizmu budu unete odredbe kojima će putno zdravstveno osiguranje postati obavezijuće na način da se prodaje uz turistički aranžman - rekao je Seničić i naglasio da očekuje da će javna rasprava o tim zakonskim izmenama početi u septembru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gagos

    27. jul 2014 | 12:05

    Nešto se ne sećam da smo plaćali putno osiguranje i vize u vreme "trule" Jugoslavije!

  • Bane

    27. jul 2014 | 12:24

    Sta da rade oni kojima osiguravajuce kuce nece da prihvate osiguranje zbog godina koje imaju.? Mislim da je maksimum 87.

  • Igo

    28. jul 2014 | 09:45

    Uplatio sam Sava putno porodicno osiguranje pre odlaska na more. Igrom slucaja cerkica je morala u Grckoj da 2 noci provede u bolnici jer su sumnjali na slepo crevo. Nisam platio ni evro za bolnicke troskove a racun je bio 327e, jer je osiguravajuca kuca vec bila u kontaktu sa bolnicom i sve su dogovorili i resili medjusobno. Jedino sam morao da kad se vratim u Srbiju donesem originalna medicinska dokumenta sto su mi u bolnici i dali. Sve pohvale za Sava osiguranje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA