Pogođeno porodilište u Donjecku, među mrtvim civilima i deca (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Iz pres centra Donjecke Narodne Republike saopšteno je da su od ukrajinske artiljerijske vatre u mestu Debaljceve uništeni bolnica, pijaca i stambeni objekti

  • 25

U Gorlovki, jednom od uporišta proruskih separatista na 45 kilometara severno od Donjecka, ubijeno je na desetine civila, uključujući i dvoje dece. Broj poginulih, prema različitim izvorima, iznosi između 20 i 30 osoba.

Mediji navode da su granate ispaljene iz predgrađa. Jedna od granata pogodila je i porodilište u Gorlovki. Iz pres centra Donjecke Narodne Republike saopšteno je da su od ukrajinske artiljerijske vatre u mestu Debaljceve uništeni bolnica, pijaca i stambeni objekti.

Očevici su izjavili da su ukrajinske snage granatiranjem uništile dva gornja sprata bolnice u kojoj su bili smešteni ranjeni pripadnici profederalnih snaga.

- Za sada je nemoguće govoriti o broju žrtava jer su gornji spratovi bolnice u potpunosti uništeni - ističe se u saopštenju.

Debaljceve, koje je od Donjecka udaljeno oko 75 kilometara, na meti je žestoke artiljerijske vatre u proteklih nekoliko dana.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sinisa

    27. jul 2014 | 21:33

    Pa dokle vise da ginu ruska deçà svet cuti vatikan likuje vreme je da rusi urade ono Sto novorusija océkuje

  • Bosko

    27. jul 2014 | 21:04

    Ajde Ameri ! ! ! Oglasite se sad ! Ili su vasi sateliti drugacije zabelezili .... licimeri prokleti !

  • Strasnoooo...

    27. jul 2014 | 22:20

    Jadna deca samo cu to reci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA