Muzičarke koje su osvojile zlato na Svetskom prvenstvu zaboravili u toaletu na granici!

Prema navodima majke jedne od članica Omladinske filharmonije "Naisus", njena ćerka Angelina Nikolić (21) i još jedna članica, Nataša Savić (21), ostavljene su pri povratku ekipe iz Bratislave gde su osvojili zlatnu medalju, na pumpi, kasno noću u Mađarskoj, bez dokumenata i novca. Prof Zoran Andrić, šef i dirigent demantuje ovu priču

  • 6

Osvajanje zlatne medalje Omladinske filharmonije "Naisus" iz Niša na svetskom takmičenju festivala mladih u Bratislavi proteklo je u znaku velikog skandala.

 

Prema navodima Julijane Nikolić, majke jedne od članica ove filharmonije, njena ćerka Angelina Nikolić (21), kao i Nataša Savić (21), ostavljene su pri povratku ekipe na pumpi kasno noću u Mađarskoj, bez dokumenata i novca!

 

 

Prema njenim rečima, kad su devojke nazvale vođe puta da se vrate po njih, savetovano im je "da se snađu do mađarske granice, i to stopiranjem".

 

- Neodgovorno je zaboraviti decu na ovaj način! Krivci treba da znaju da su krivi, i zato sam vam se obratila za pomoć... Da priča bude skandaloznija, to su divne devojke i mladići koji redovno donose zlatne medalje - počinje priču za Telegraf majka 21-godišnje Angeline, Julijana Nikolić dodajući da roditelji treba da saznaju istinu o tome do koje mere njihova deca nisu bezbedna zbog neodgovornosti nadležnih iz Niške omladinske filharmonije.

 

 

- Moja ćerka i njena drugarica su se zadržale u toaletu, i umesto da ih sačekaju koji trenutak, oni su ih ostavili! Najmanje što je sekretar i dirigent trebalo da uradi, jeste da prebroji decu u autobusu - objašnjava Julijana ističući da naposletku nije naišao autobus poljskih registracija koji ih je povezao do granice, ona prosto ne zna šta bi se desilo sa Angelinom i Natašom, kao i da je sekretar pretio njenoj ćerki šamarima, urlajući na nju pred svima.

 

Predsednik UO Omladinske filharmonije "Naissus" prof Zoran Andrić, sekretar, šef i dirigent kaže za Telegraf da priča uopšte nije izgledala ovako i da mu je zbog čitavog incidenta fizički i psihički do te mere pozlilo da je doživeo slabiji infarkt!

 

 

- Najveća krivica za nemili događaj leži u samim akterima - Nataši Savić i Angelini Nikolić, no ni ja ne bežim od odgovornosti. Pritom bih istakao da je moj saradnik Nikola Novičić, koji je bio zadužen za obezbeđenje i proveru putnika u autobusu bio u vozilu sve vreme - počinje priču za Telegraf Andrić nastavljajući -  Nakon dužeg stajanja autobusa, Nikola je otišao na drugi sprat vozila i pitao decu da li su svi tu. Dobio je odgovor da jesu, i krenuli smo.

 

Prema Zoranovim rečima, na samoj granici, čitavih pola sata od kretanja sa pumpe, neko je primetio da nema Angeline i Nataše, i to je prijavio.

 

 

- Istoga trenutka bio sam spreman sve da preduzmem kako bi se devojčice bezbedno vratile, ali sam veoma brzo dobio informaciju da će stići autobusom poljske registracije. Odgovorno tvrdim da se dve dotične osobe, prilikom izlaska iz autobusa na pauzu, isključivo za toalet, nikome nisu javile, čime su prekršile zakon ophođenja u grupi, i obaveze prema pretpostavljenima - tvrdi Zoran.

 

 

Andrić je pritom istakao i da je tužno što mediji pišu samo o skandalima, i da se niko, recimo, nije setio da piše o uspesima ove mlade Filharmonije i tome da je recimo ovo drugo zlato za četiri godine postojanja Omladinske filharmonije, kao i da su nedavno dobili poziv Filharmonije iz Los Anđelesa da gostuju u ovom prekookeanskom gradu.

 

- Nedavno smo poslali pismo predsedniku Vlade Republike Srbije, za pomoć i iznalaženje sredstava za naše predstavljanje na najvećem i najprestižnijem festivalu za mlade orkestre u svetu, u Los Anđelesu, juna ove godine, što bi bilo prvi put u istoriji Srbije da neki ovakav mladi ansambl kroči na tlo Amerike i predstavi se u najprestižnijoj dvorani Dizni Hola u LA, sa svojim konkursnim programom i celovečernjim koncertom na otvorenom u Dizni parku - završava priču za Telegraf Andrić dodajući da će razmisliti da li će dve devojke koje su po njegovim rečima "odgovorne za incident" voditi na ovo putovanje.

 

Na svetskom takmičenju festivala mladih u Bratislavi nastupilo je više od 500 učesnika u različitim kategorijama, a u specijalnoj kategoriji do 35 godina Nišlije su osvojile - zlatnu medalju.

 

(Katarina Vuković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    28. jul 2014 | 21:38

    Ovo bi trebalo da bude u rubrici o kulturi.

  • Zrnica

    29. jul 2014 | 09:21

    Zaista bih volela da vidim kako bi se on ponasao da su njegova deca ostala u autobusu. I njegov saradnik ne treba da bude u autobusu nego ispred njega i docekuje decu sa pauze. Da li zaista treba dozvoliti da vodi decu u SAD? Trebalo bi neko da mu objasni da deca ne mogu da stopiraju avion!

  • Auuuu

    29. jul 2014 | 02:50

    Za ovo treba te ljude poterati na krivicnu odgovornost. I jos ih nije sramota da optuzuju devojke da su one kao nesto krive. Zipa ono "pitao je da li su svi tu". Sta je ovo vic? Ko nije tu nek se javi ? Sta bi bilo da su te devojke silovane i/ili ubijene (sasvim realna mogucnost, same u noci u stranoj zemlji na benzinskoj pumpi) ? Da li bi i onda gospoda prebacivala krivicu na njih? A, da ali gospoda porpisuju "zakon". Treba sve te tipuse smeniti po kratkom postupku zbog nemarnosti i ugrozavanja bezbednosti dece pa nek se posle cesu a novi koji dodju da znaju da je odgovornost na njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA