MOGLA BIH DA UMREM VEČERAS: Potresna ispovest tinejdžerke iz Gaze (FOTO)

Jedna devojka iz Gaze svakodnevno, na društvenim mrežama, obaveštava javnost o strahotama koje proživljava od početka najnovijeg i po njoj najgoreg izraelsko-palestinskog sukoba

  • 15

Fara Bejker (17) iz Gaze odlučila je da iskoristi društvene mreže kako bi dočarala sve strahote rata i krvavih sukoba koji se svakodnevno događaju na njenom pragu.

Bejkerova tvituje i piše blog o životu u Gazi od 2012. godine, ipak tek početkom aktuelne vojne ofanzive stekla je na hiljade prijatelja.

U svojim tvitovima navodi da ne može da pojede nijedan obrok u miru, bez detonacija i kola koja gore u njenoj ulici. Plaši se da bi svaki novi dan mogao biti i poslednji.

Noćas je raketa pogodila bolnicu koja se nalazi pored zgrade u kojoj Fara živi.

- Ovo je moj kraj. Ne mogu da prestanem da plačem. Mogla bih da umrem večeras - napisala je ona u sinoćnjem tvitu.

Ovo je samo jedan od potresnih trenutaka koji proživljavaju Fara i njena mlađa, šestogodišnja sestra.

 

Često su bez struje, a poseta rođacima i prijateljima je potpuno onemogućena, s obzirom da nije moguće da se slobodno kreću.

Pisala je o tome kako njena mala sestra prekrije uši i počne da vrišti svaki put kad čuje rakete, da ne bi čula granatiranje.

 

 

Ona je navela da je u svom životu već doživela tri rata, ali je ovaj, po njenim rečima najstrašniji. Takođe Fara ne krije i javno podržava islamistički pokret Hamas.

Iako je mnogi pitaju zašto ne napusti svoj dom, ona tvrdi da ne sme da izlazi iz kuće, jer se plaši da bi mogla da pogine čim bi izašla na ulicu.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Abrakadabra

    29. jul 2014 | 13:54

    O boze, ne volim rat, spasite Palestinu, ali ja volim i podrzavam Hamas, teroristicku organizaciju, koja ubija druge takodje nevine ljude u Izraelu. PA onda otvoreno ne priznajes da volis teroristicku organizaciju, vec se zalazes da ljudi na tim prostorima prestanu da ratuju, da i deca sa druge strane granice imaju srecno detinjstvo. da im odes u posetu, da dodju na tvoj rodjendan. Ti si rodjena kao srecno, zdravo i pravo dete, ali su te roditelji, drustvo ili partija, naucili da MRZIS one druge.

  • miroslav

    29. jul 2014 | 17:20

    FREE Palestine.

  • JK

    29. jul 2014 | 16:51

    Jadna devojka, ceo zivot joj je prosao u strahu, a sada na svaki dan gleda kao da joj je poslednji... strasni, SPASITE NEVINE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA