TUGA DO NEBA U PORODICI KOJA JE IZGUBILA BEBU: Bog mi uze unuče, neka bar ostale spase! (FOTO)

Posle stravičnog udesa u Makedoniji, gde je u direktnom sudaru dva automobila srpskih turista poginula beba od svega osam meseci, a ukupno je još sedmoro povređenih, lelek i tuga ne stišavaju se u domu Divne i Miroljuba Marinkovića iz Ćuprije, čiji su članovi porodice stradali

  • 17

Vraćajući se s mora, u stravičnom udesu poginuo je Andrija, dečak od samo osam meseci, a životno su ugroženi njegova majka i stric.

- Bog mi uze unuče, neka bar ostale spase - jeca baka, majka i svekrva Divna Marinković

Posle stravičnog udesa u Makedoniji, gde je u direktnom sudaru dva automobila srpskih turista poginula beba od svega osam meseci, a ukupno je još sedmoro povređenih, lelek i tuga ne stišavaju se u domu Divne i Miroljuba Marinkovića iz Ćuprije, čiji su članovi porodice stradali.

Škodu fabiju na koju je naleteo ford fijesta pretičući nepropisno iz suprotnog pravca vozio je otac stradale bebe, a Divnin sin Dragan. Zahvaljujući vazdušnom jastuku i činjenici da je udarac bio sa desne strane on je samo lakše povređen.

Andrija je preminuo na putu do bolnice, stariji sin Matija (5) zadobio je prelome karlice i operisan je, ali nije životno ugrožen, za razliku od supruge Marije (30), kojoj je povređena kičma i mlađeg brata Nikole (24), koji je u komi. Svi su u bolnici u Skoplju.

Baka Divna kaže da se moli da se Nikola probudi iz kome. Marija je operisana i u toku prepodneva još se nije probudila. Dragan leži sa starijim sinom Matijom u bolnici, koji je, na sreću, stabilno, a u Skoplje su otputovali još Draganov i Marijin otac i najstariji brat Aleksandar.

- Čekala sam da mi Dragan javi da su stigli u Paraliju, a umesto toga, on mi govori za strašnu nesreću! Zvao nas u ponedeljak oko 10 sati ali nije nam odmah rekao da je moje čedo babino, moj Andrija, mrtav. Ili nije ni sam znao, ko će ga znati. Bog mi uze majmlađe unuče, neka nam bar ostale sačuva! Nikola je pošao sa njima samo da se isprčaju jer dugo nije video brata. Dragan i Marija rade godinama u Švajcarskoj i sad su došli na odmor. I eto kako su ga završili – jeca Divna.

Divna i Miroljub Marinković imaju trojicu sinova: Aleksandra (35), Dragana (34) i Nikolu (24). Aleksandar je oženjen Milenom, koju smo zatekli u kući i najpribranija je među njima.

Ona objašnjava da je Dragan iskusni vozač i da je rekao da nikako nije mogao da izbegne sudar.

- Auto sa niškim registarskim tablicama preticao je iz suprotnog pravca i išao je pravo na njega, a Dragan nije imao gde da skrene! Do udara je došlo u desni deo vozila, gde je sedeo Nikola, a pozadi je bila Marija sa decom. Ništa nije mogao da učini, užasnut je očekivao sudar koji nije mogao da izbegne –priča Milena.

Telo tragično stradale osmomesečne bebe još nije dopremljeno u Ćupriju, a Marnkovići sa strahom iščekuju da ih Dragan pozove i saopšti im nove vesti o stanju njihovih najmilijih.

(Z. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    29. jul 2014 | 17:47

    Zbog nedozvoljenog preticanja nekog ko nije mogao da saceka jos par minuta, zivoti su totalno unisteni. Ja se ne plasim kada ucestvujem u saobracaju jer znam da sve radim ispravno, ali se plasim ovakvih "vozaca" koji umisle nesto i zbog njih jedan sekund moze da unisti sve lepo....

  • Boki

    29. jul 2014 | 18:01

    Nije ga uzeo Bog nego idiot kome nisu ni trebali da daju dozvolu.

  • Amigo

    29. jul 2014 | 17:37

    Katastrofa ljudi,8 meseci i ode na onaj svet.Nek joj je laka crna zemlja!Barem ostali da se spasu,ali kakav mu je zivit kad zna da je izgubio najmilije! :((

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA