HRVATSKA OBJAVILA CRNU LISTU: Više od 5.000 firmi ne plaća svoje radnike!

Na "crnoj listi" nalazi se 5.620 firmi i 1.418 poslodavaca. Kako kažu u Vladi Hrvatske, rezultati ovakvog postupka su odlični

  • 1

Ministarstvo rada i penzionog osiguranja i Poreska uprava objavili su listu na kojoj se nalazi 5.620 firmi i 1.418 poslodavaca u Hrvatskoj koji ne isplaćuju plate svojim radnicima.  Nakon objave liste, čak 311 firmi i 17 poslodavaca isplatilo je sve zaostatke i plate za 2.500 radnika.

 

- Rezultati objave "crne liste" preduzetnika koji ne isplaćuju plate su izvrsni. Da nije bilo te liste, radnici verovatno ne bi dobili plate ili bi ih dobili kasnije - ocenio je danas ministar rada i penzionog osiguranja, Mirando Mrsić.

 

Kako je dodao Mrsić, neisplaćivanje zarada je veliki problem u Hrvatskoj, za razliku od EU, gde se, ako određena firma ne isplati tri plate, pokreće postupak stečaja ili predstečajne nagodbe.

 

Potpredsednik Vlade zadužen za privredu, Branko Grčić, rekao je da u vladi razmišljaju i o objavi "bele liste", odnosno listu kompanija koje redovno ispunjavaju sve obveze prema državi. Takođe, razmišlja se da se tim kompanijama obezbedi određeni povlašćeni status.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toplistanadrealista

    30. jul 2014 | 07:01

    Takva hrvatska i treba eUropi, isto kao i Srbija! Samo takvi ste pozeljni i kad plata dodje ona ce biti plafon 500 evra, sa tom lovom mozete da obrisete dupe u Zagrebu i Beogradu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA