U LIBIJSKOM PAKLU: Nema vesti o povređenim državljanima Srbije!

- Mi redovno nastavljamo naš rad i u dnevnom smo kontaktu sa našim građanima - rekao je otpravnik poslova Ambasade Srbije u Tripoliju, Gradimir Gajić i dodao da se građani mogu obratiti Ambasadi putem telefona, kao i da su im dostupni i privatni telefonski brojevi putem kojih mogu zatražiti pomoć, ukoliko im bude potrebna

  • 5

Situacija u Libiji, a posebno u Tripoliju, postaje sve dramatičnija. Već dve nedelje traju borbe zaraćenih frakcija u kojima je poginulo skoro 100 ljudi, a ranjeno 400. Takvog sukoba nije bilo od građanskog rata 2011, kada je svrgnut libijski vođa Moamer Gadafi.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić pozvao sve građane Srbije da hitno napuste Libiju ili da se uzdrže od putovanja u tu zemlju. Svim našim državljanima u Libiji preporučeno je da Ambasadi u Tripoliju dostave podatke za stupanje u kontakt s njima kako bi bili upozoreni na nove činjenice u kriznoj situaciji, ili obavešteni o mogućim pravcima za napuštanje Libije.

Otpravnik poslova Ambasade Srbije u Tripoliju, Gradimir Gajić, izjavio je za Vesti TV B92 kaže da u ovom trenutku nema informacija da je iko od naših građana stradao ili povređen u sukobima u Libiji.

- Mi redovno nastavljamo naš rad i u dnevnom smo kontaktu sa našim građanima - rekao je on i dodao da se građani mogu obratiti Ambasadi putem telefona, kao i da su im dostupni i privatni telefonski brojevi putem kojih mogu zatražiti pomoć, ukoliko im bude potrebna.

- U ova zadnja dva dana došlo je do smirivanja, što ne znači da se ne vode borbe. To je na perifieriji grada, kod aerodroma. Situacija u gradu je napeta zbog nestašica, što stvara nervozu kod građana i čini situaciju neizvesnom. Oni iščekuju da vide šta će se desiti - rekao je Gajić za B92.

Sukobi u blizini aerodroma u Tripoliju i dalje traju. Granata koju je ispalila jedna od zaraćenih libijskih milicija pogodila je rezervoar s naftom, iako su lokalni zvaničnici tvrdili da je dogovoren prekid vatre da bi vatrogasci mogli da pokušaju da ugase višednevni požar u tom skladištu goriva.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tata Ikun

    29. jul 2014 | 20:35

    Uživajte u demokratiji koju vam je doneo zapad. Nije vam valjao Gadafi? Valjda vam sad ovo valja. Vi se koljete a zaslužna ekipa vadi naftu.

  • Zakon

    29. jul 2014 | 22:35

    Ubacili su uljeza i uspeli da stvore demonstracije na ulici i da svrgnu Gadafija. Ameri uspeli ste. Svugda de su muslimani u svetu je rat. Bravo . Tesko vama bagroooo

  • Sisavac

    29. jul 2014 | 23:13

    Opasno se kuva svuda bice cupavo a kraj se ne nazire!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA