SLAVIMO SRBIJU: Da svi letujemo u našoj zemlji ne bi bilo smanjenja plata i penzija!

Ušteda od smanjenja plata i penzija u javnom sektoru iznosi oko 450 miliona evra godišnje, što je gotovo jednako novcu koji Srbi u toku godine potroše na letovanja u inostranstvu

  • 68

Srpski turisti su prošle godine u najposećenijim letovalištima ostavili oko 410 miliona evra, po tradiciji, najviše u Grčkoj, i to 140 miliona evra. Da naši građani letuju u Srbiji i taj novac potroše u svojoj zemlji, Vlada ne bi morala da na jesen smanjuje plate i penzije za 10 odsto.

Ušteda od smanjenja plata i penzija u javnom sektoru iznosi oko 450 miliona evra godišnje, što je gotovo jednako novcu koji Srbi u toku godine potroše na letovanja u inostranstvu, piše "Informer".

Pored Grčke, u koju Srbi najčešće odlaze na letovanje, sledi Turska, gde ostavimo oko 61 milion evra godišnje, Italija u koju se slije 55 miliona koje potroše srpski turisti i Crna Gora, u kojoj ostavimo 45 miliona evra.

Kad se dodaju Španija, Hrvatska, Francuska, Slovenija, Tunis i Egipat, godišnje potrošimo oko 410 miliona evra.

Među ostalim destinacijama koje Srbi rado posećuju preko cele godine, a ne samo leti, jesu Nemačka, Rusija i Austrija. Ukupan iznos koji su građani Srbije ostavili 2013. godine na putovanja u inostranstvu je 840 miliona evra.

Stručnjaci komentarišu da bismo tim novcem mogli da nadoknadimo deo minusa u državnoj kasi, ali i da bismo letovanjem u domovini doprineli razvoju privrede, otvaranju na stotine novih radnih mesta i povećanju poreskih prihoda budžeta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    30. jul 2014 | 13:54

    Ali to je samo 10% od onoga sto politicari uzmu ispod ruke na godisnjem nivou... tako da neka prvo oni prestanu da kradu pa cemo mi da letujemo u Srbiji...

  • sinisa

    30. jul 2014 | 12:16

    najbolje je da nigde ne letujemo nego da sve te pare uplatimo vladi srbije jer ono jedini znaju sta je najbolje za nas. tretiraju nas kao idiote,a uskoro cu i sm u to pocerti da verujem

  • alex kid

    30. jul 2014 | 11:54

    hahahaha, a da brisemo dupe rukama, kolko bi onda ustedeli?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA