Sedmogodišnju devojčicu ujeo pas policajca!

Vlasnik šarplaninca koji je ujeo devojčicu, umesto da pomogne, optužio je sedmogodišnjakinju da je izazvala psa i da ju je zato napao

  • 90

Hanu Jovanović (7) iz Sokobanje ujeo je šarplaninac na izložbi pasa u Aleksincu. Devojčicu je pas, kome vlasnik nije stavio korpu, ujeo za stomak i lakše je povredio.

- Bila sam sa mamom na izložbi pasa. Vodili smo našeg mopsa na izložbu. Pošla sam da kupim vodu i prošla pored kombija za koji su bili vezani šarplaninac i još dva psa. Udaljila sam se, ali je šarplaninac skočio na mene, oborio me i ujeo za stomak. Uspela sam da se izvučem, pa su ljudi pritrčali da pomognu - priča uplašena devojčica, piše "Blic".

Vlasnik šarplaninca je, umesto da pomogne, optužio devojčicu da je ona izazvala psa i da ju je zato napao. Otac devojčice objašnjava da na izložbi pasa nije bilo ni patrole policije ni ekipe Hitne pomoći, pa su devojčicu morali da prevezu do hirurgije aleksinačke bolnice privatnim automobilom.

- Nije mi jasna reakcija vlasnika šarplaninca. Predstavio se kao policajac iz Aleksinca. Supruga ga je pitala da li je njegov pas vakcinisan, a on se nije ni ponudio da pomogne. Posle toga smo čuli da je taj isti pas ujeo još tri deteta - kaže Milan Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pušač.

    31. jul 2014 | 00:14

    Znaci opet pas ujeo dete. Dokle ce se to tolerisati. Vlasnil kuceta nije stavio zastitmu korpu.pored toga još i drzak,što je inace redovna pojava Vlasnicima kucica odrezati velike kazne,i zabraniti šetnju gde su deca. Zaštitnici pasa javite se da vidimo vaš imače izopačeni stav. Nedsj bože daje moje dete ujedeno,od tog kuceta nebi ostale ni uši. A gazda bi bio.........

  • Dada

    31. jul 2014 | 00:12

    Nekako mi ova prica... Znate kako, da je sarplaninac napao i ujeo sedmogodisnje dete, povrede bi bile najmanje teske ili opasne po zivot.I to da bi sedmogodisnje dete moglo na bilo koji nacin da se "izvuce" samo od napada sarplaninca, to je ravno naucnoj fantastici. Naravno, da sam za to da svi treba da budu zasticeni, a narocito deca. Ali sam isto protiv lova na vestice, satanizacije i senzacionalizma. Posto su psi bili vezani i to jos na izlozbi pasa u ovom slucaju roditelji snose podjednaku odgovornost kao i vlasnik psa.

  • Chipmunk :)

    31. jul 2014 | 00:55

    Ne postoje opasni psi, postoje samo opasni vlasnici. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA