SAD dao Izraelu municiju vrednu milijardu dolara

- SAD su posvećene osiguravanju bezbednosti Izraela. Jedan od ključnih značaja nacionalnih interesa SAD predstavlja pomoć Izraelu kako bi ta država razvila visok stepen samoodbrane - izjavio je portparol Pentagona Džon Kirbi

  • 11

SAD potvrdile su da su Izraelu, koji vodi ofranzivu u pojasu Gaze protiv palestinskog pokreta Hamas, uputile municiju u vrednosti od oko  milijardu dolara.

- SAD su posvećene u osiguravanju bezbednosti Izraela. Jedan od ključnih značaja nacionalnih interesa SAD predstavlja pomoć Izraelu kako bi ta država razvila visok stepen samoodbrane - izjavio je sinoć portparol Pentagona Džon Kirbi.

Izrael je 20. jula zatražio dodatnu municiju od Amerike koje su tri dana kasnije odobrile prodaju Izraelu. Municija pretežno potiče iz skladišta američke vojske na tlu Izraela i vredna je oko milijardu dolara (746 miliona evra). Prema navodima Pentagona, to američko skladište municije postoji pre nego što je 8. jula izraelska vojska pokrenula ofanzivu na pojas Gaze.

U izraelsko-palestinskom sukobu do sada je poginulo više od 1.350 Palestinaca i najmanje 60 Izraelaca.  Prema navodima UN, raseljeno je 240.000 Palestinaca.

(Telegraf.rs / Tanjug, Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA