Kuće i imanja daju za bagatelu, kvadrat prodaju i za 300 evra!

Stan novijeg datuma u Aleksincu može se kupiti za 400 do 450 evra po kvadratu, a zgrada od 60 do 80 kvadrata, sa placem od tri ara, može se pazariti za 20.000 do 25.000 evra. Čak i za standardne tržišne iznose valja se cenjkati po više meseci, zbog čega nisu retki slučajevi da vlasnici stanova - pritisnuti nekom nuždom - kvadrate prodaju i po 300 evra

  • 4

Cene stanova i kuća u Aleksincu i dalje padaju, pa se, u zavisnosti od lokacije i spratnosti, čak i stan novijeg datuma može kupiti za 400 do 450 evra po kvadratu. Pri tome, viša cena može se postići samo u izuzetnim slučajevima - ukoliko "naleti" neki od gastarbajtera, pišu "Novosti".

Kako ističu u ovdašnjim agencijama za promet nekretnina, čak i za standardne tržišne iznose valja se cenjkati po više meseci, zbog čega nisu retki slučajevi da vlasnici stanova - pritisnuti nekom nuždom - kvadrate prodaju i po 300 evra...

Stvar nije ništa bolja ni kada su kuće u pitanju, te je sve više onih - čak i u užem centru grada - na kojima stoji tabla sa natpisom: "Kuća na prodaju - vrlo povoljno"! Primera radi, zgrada od 60 do 80 kvadrata, sa placem od tri ara, može se pazariti za 20.000 do 25.000 evra.

Ipak, promet i ovih objekata je sve slabiji, a ako neki i promeni gazdu, to je opet iz nužde prodavca - najčešće zbog selidbe u neki drugi grad ili školovanja dece, ukoliko raspolaže rezervnim krovom nad glavom.

Pre izvesnog vremena nekoliko vikendica i manjih seoskih kuća pokupovali su stranci - uglavnom Rusi i Italijani - ali i oni se vrlo retko ili čak uopšte ne viđaju u svojim posedima...

U susednoj Sokobanji cena nekretnina se dobro drži, a kvadrat stana ili apartmana košta od 900 do 1.100 evra, koliko i, na primer, u Nišu.

Zbog sve veće besparice, kako ističu u agencijama, promet je nešto slabiji nego ranijih godina, ali ga ipak ima. Pored imućnijih Beograđana, Novosađana i onih sa dubljim džepovima iz drugih gradova - zato što je Sokobanja sve atraktivnija turistička destinacija - i ovde je mnogo kupaca među našim gastarbajterima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba

    31. jul 2014 | 10:33

    Ne zadugo kupovace se seoska imanja na veliko pa ce im cena biti veca.Ko ne mora bolje je da ne prodaje zemlju i kuce na selu.Moguce je da ce ljudi uskoro morati sami za sebe da proizvode hranu jer u gradu kamenje ne moze da se jede.Posla sve manje,para sve manje,proizvodnja hrane nasih seljaka sve manja i sta nam ostaje?Da kupujemo ako imamo cime uvozno povrce,meso i voce.Koliko jos to moze da traje?Ne dugo,zati vileli ne voleli mnogi ce osetiti cari zivota na selu a kad shvate da to i nije tako lose nece im tesko pasti.

  • Akcijas brigadir

    31. jul 2014 | 10:12

    Ma isto je po vojvodini... cak i u ns. Mada se prave cene-informacije kriju.. dok je na snazi naduvani cenovnik.

  • The Spatula

    31. jul 2014 | 12:57

    Pa kad bi svi da pobegnu odavde, bilo gde!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA