Na Tajvanu poginulo 24, a povređena 271 osoba u eksploziji gasa (FOTO)

Eksplozije, koje je, po svemu sudeći, izazvalo curenje gasa iz podzemnih gasovoda, bile su toliko snažne da su prevrtale automobile i kidale puteve

  • 0

U nizu snažnih eksplozija, izazvanih curenjem gasa, u gradu Kaosijung, na jugu Tajvana, poginulo je najmanje 24 ljudi , a povređena je 271 osoba, saopštili su danas tajvanski zvaničnici.

Očevici su ispričali da su videli tela kako leže na ulicama, nakon što je čitavu noć besneo požar. Eksplozije, koje je, po svemu sudeći, izazvalo curenje gasa iz podzemnih gasovoda, bile su toliko snažne da su prevrtale automobile i kidale puteve.

- Video sam požar koji je dostigao visinu negde oko 20 spratova posle eksplozije, a vatrogasna i druga vozila kako lete vazduhom, dok je 10 tela ležalo na ulici - ispričao jeočevidac Džonson Liju za AFP.

Stanovnici iz tog dela grada nosili su povređene na improvizovanim nosilima dok su kola hitne pomoći žurila na lice mesta, a vatrogasci počinjeli da uklanjaju tela.

Vatrogasna služba je saopštila da su među poginulima četiri, a među povređenima 22 vatrogasca

- Još nije utvrđeno zašto je došlo do curenja gasa. Mi sumnjamo da bi gas koji je procureo mogao biti propilen - izjavio je ministar privrede Čang Čija-ču. Zvaničnik gradske vlade u Kaosijungu izjavio je da su požari uglavnom ugašeni ili su se sami ugasili tokom jutra, ali još nekoliko njih i dalje gori.

Gradske vlasti evakuišu više od 1.100 stanovnika iz ugrožene oblasti u škole i skloništa, dok pokušavaju da utvrde gde je tačno došlo do curenja gasa.

Vojska je poslala oko 1.400 vojnika na mesto nesreće.

(Telegrfa.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA