Drugovi i oficir optuženi za smrt kadeta na Pasuljanskim livadama!

Četvorica oficira - Mladen Milosavljević, Stefan Milosavljević, Nikola Garabiljević i Milan Karišika optužena su za teško delo protiv opšte sigurnosti, dok se major-profesor na Vojnoj akademiji u Beogradu Vinko Žnidaršič tereti za nepreduzimanje mera za obezbeđenje vojne jedinice

  • 3

Zbog pogibije Filipa Milojevića (24) i Miline Miletić (23) na poligonu Pasuljanske livade, Više tužilaštvo u Jagodini optužilo je četvoricu bivših kadeta i majora.

Tužilac je optužio Mladena Milosavljevića, Stefana Milosavljevića, Nikolu Garabiljevića, Milana Karišika, tada kadete završne godine Vojne akademije, a sada potporučnike Vojske Srbije, piše "Blic".

U to vreme saradnik u nastavi na katedri Taktike, a danas major-profesor na Vojnoj akademiji u Beogradu Vinko Žnidaršič takođe se našao na optužnici.

Četvorica sadašnjih oficira optužena su za teško delo protiv opšte sigurnosti, dok se Žnidaršič tereti za nepreduzimanje mera za obezbeđenje vojne jedinice.

- Kadetima preti od jedne do osam godina zatvora, dok optuženom saradniku u nastavi preti petogodišnja zatvorska kazna. Optuženi su pod istragom tužilaštva od avgusta 2012. ali se dve godine čekalo da Ministarstvo odbrane dostavi uzorke kamena i zemlje kako bi se uradilo veštačenje i utvrdilo ko je gde stajao u trenutku eksplozije - kaže izvor "Blica".

Kadeti IV klase Vojne akademije Filip Milojević (24) iz Gornje Trnave i Milina Miletić (23) iz Gornjeg Milanovca poginuli su 18. juna 2012. u eksploziji zaostalog neeksplodiranog projektila za automatski bacač granata kalibra 30 milimetara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    1. avgust 2014 | 14:04

    Zbog ovakvih i nemamo vojsku!!

  • M

    2. avgust 2014 | 22:49

    Zasto su ovi ljudi krivi???? zato sto kadeti koji su cetiri godine pohadjali vojnu akademiju ne znaju da rukuju oruzjem...nego ajde malo da se igramo eksplozivom...toliko im je znanje bilo. A ti isti su trebali da VODE za par meseci..posle te nastave na Pasuljanskim livadama neku drugu vojsku...Mislim sta reci!! DRZE IH TAMO ZATVORENE 4 GOIDNA I MISLE DA SU BOGOVI KAD ZAVRSE . A NE ZNAJU KAKO SE RUKUJE POJEDINIM STVARIMA A SUTRA DAN ONI CE DA VODE DRZAVU!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA