RUŽIĆ: Dačić i ja smo saslušani kao svedoci u slučaju Galenika

Predsednik Izvršnog odbora SPS-a naveo je da je saslušanje kao svedoka odbrane trajalo 45 minuta i da su tu bili prisutni tužilac, advokati okrivljenih i okrivljeni

  • 4

Predsednik Izvršnog odbora SPS-a, Branko Ružić, rekao je da je u Specijalnom sudu saslušan kao svedok odbrane u slučaju Galenika. On je potvrdio da je i lider SPS-a saslušan istim povodom.

Ružić je naveo da je saslušanje trajalo 45 minuta o okolnostima sa kojima je, kako kaže, upoznat i da su tu bili prisutni tužilac, advokati okrivljenih i okrivljeni.

On je potvrdio da je u istom svojstvu saslušan i lider te stranke i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ali da, kako je rekao, ne zna šta su ga pitali.

Ružić je rekao da ne može ništa više da kaže s obzirom na to da je reč o postpku koji je u toku.

DAČIĆ: SPREMAN SAM PONOVO DA ODEM U SUD

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i šef diplomatije Ivica Dačić potvrdio je danas da je u svojstvu svedoka dao iskaz u Specijalnom sudu povodom slučaja Galenika, u kojem su, prema njegovim saznanjima, strane kompanije bile favorizovane u odnosu na domaću fabriku lekova.

- Od mene su tražili informacije kako je vlada reagovala kada je nastala kriza u plaćanju i pitali su me kakva je bila politika vlade kada je reč o favorizovanju određenih kompanija na tržištu. Pričao samo o politici vlade u tom periodu a ne o mojoj odgovornosti - rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova.

On je izrazio spremnost da, ako bude potrebno, ponovo ode u sud navodeći da je, prema njegovim saznanjima u ovogmslučaju bila favorizovana nemačka kompanija Štada, a na štetu Galenike, te da mu je u vladi rečeno da fabrika ne može direktno da prodaje lekove nego preko veledrogerija.

Na pitanje ko mu je u vladi to rekao, Dačić je odgovorio - tadašnji ministar zdravlja.

- Cilj je bio da se Nemci ne naljute i ne odu iz zemlje, da se postigne kompromis - rekao je Dačić i dodao da o poslovanju Galenike u tom periodu mogu da govore tadašnji resorni ministri.

On je još naveo da mu je u sudu rečeno da će iskaz u ovom predmetu dati i bivši premijer Mirko Cvetković, bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić i tadašnji državni sekretar u Ministarstvu privrede Nebojša Ćirić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    1. avgust 2014 | 14:58

    Pa vas dvojica ste glavni krivci za galeniku kako vas nije sramota bando pokvarena

  • pop Dujic

    1. avgust 2014 | 14:21

    Kakvi svedoci pljacke pa Sto neprijaviste to ili Sté saucesnici komunjare vole pare zna to ruzna bankarka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA