Svi ćute, a voda otrovna: Evo zašto je žena danima sedela i ćutala u Zrenjaninu (FOTO)

Operska pevačica Dragana Popović obelodanila razloge svog ovonedeljnog protestnog performansa. Česmovaču ne smeju da piju deceniju, a računi stižu

  • 3

Operska pevačica Dragana Popović iz Zrenjanina ovonedeljno sedenje na Trgu slobode i nemo posmatranje Gradske kuće, objasnila je juče nezadovoljstvom zbog nerešavanja problema sa pijaćom vodom iz gradskog vodovoda.

Performans je počela u ponedeljak, ali sve do juče nije želela da daje izjave. Svakodnevno joj se u takozvanom tihom protestu pridruživalo po nekoliko sugrađana, ćutke sedeći na Trgu.

- Poruka performansa je da svi ćute. Prvu grupu onih koji ćute čine političari. Pre tri meseca građani su im poslali peticiju sa skoro 6.000 potpisa, ali na nju niko nije odgovorio, mada im je to zakonska obaveza. Drugu grupu ćutača predstavljaju mediji, a treću sami građani - objasnila je Dragana Popović.

Aktivisti udruženja „Naš grad - naša stvar“ za danas, u podne, zakazali su novi protest u centru grada, a zahtev je da se hitno reši problem sa pijaćom vodom. Rešenjem sanitarne inspekcije, zbog prekomernog sadržaja arsena i drugih štetnih materija, česmovača je zabranjena za piće pre tačno deset godina, prenose Novosti.

Protest će biti održan ispred Gradske kuće, a učesnici će izvesti novi performans - prosipaće vodu iz gradskog vodovoda koju plaćaju kao pijaću, iako ne smeju da je konzumiraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zrenjaninac

    2. avgust 2014 | 18:25

    I ovom gradu niko ne placa poreze i doprinose mnogo firmi rade na crno i ne izdaju fiskalne racune gradjani to mirno gledaju i traze od grada da se napravi novi vodovod. Pa naravno da zato i ima mnogo poteskoca kad Zrenjaninci pocnu da se ponasaju drustveno odgovorno tade ce verovatno i novi vodovod biti napravljen.

  • Sinisa

    5. avgust 2014 | 13:07

    Voda nije otrovna zbog prisustva arsena vec je kancerogena zbog prisustva trihlormetana. Trihlormetan se stvara dodavanjem hlora u vodu koja sadrzi metan. Nasa voda sadrzi metan. Hlorisanje je pogubno. U stvari, voda iz arteshkih bunara koju mi koristimo nije dobra. Opste je poznato da podzemne vode u Panonskoj ravnici nisu pogodne za pice, pa ni za domacinsko koriscenje, jer nemaju normalnu prirodnu filtraciju kao one koje teku iz planine. Ne moze glina i pesak da ocisti vodu. Mozda je bolje napraviti Reni bunare kraj Tise i dovesti vodu do Zrenjanina. Taj projekat verovatno ne bi bio skup kao ovaj koji predlazu politicari, od kojeg vam se kosa dize na glavi.

  • Koska

    6. avgust 2014 | 12:42

    Doticna operska pevacica u poslednjih 10 god. i nije boravila u Zrenjaninu i odjednom ona protestuje.Nemoj samo da mi ona prica o ispravnosti vode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA