NIKO MU NE MOŽE NIŠTA: Kertes pravosnažno oslobođen!

Bivši direktor Savezne uprave carina ppravosnažno je oslobođen optužbi za iznošenje novca na Kipar, zbog nastupanja apsolutne zastarelosti

  • 25

Bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes pravosnažno je oslobođen optužbi za iznošenje novca na Kipar, zbog nastupanja apsolutne zastarelosti.

Optužba da je Kertes po nalogu Slobodana Miloševića od sredine 1994. godine do 5. oktobra 2000. godine iznosio novac odbijena je odlukom Apelacionog suda u Beogradu, koji je potvrdio presudu Specijalnog suda iz februara i odbio žalbu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Optužnicom je Kertesu bilo stavljeno na teret da je u periodu od sredine 1994. godine do 5. oktobra 2000. godine u Beogradu, postupajući po nalogu sada pokojnog Miloševića i takođe preminulog tadašnjeg potpredsednika Vlade SRJ Jovana Zebića, kao direktor SUC, naneo štetu budžetu SRJ u visini od 1,5 miliona dinara.

Kertes je, kako se sumnjalo, deo novca s carine uplaćivao na račune kod Beobanke, a deo preko radnika carine i u pratnji radnika Državne bezbednosti izneo na Kipar.

Kertesu se sudi u još četiri krivična postupka za šverc cigareta u predmetima "Subotić", "Bajrušević" i "Stojčić", kao i za zloupotrebe sa vladinim stanovima u slučaju "Živka Cica Knežević".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pripreme za pripreme

    2. avgust 2014 | 16:58

    Koja smo sprdnja od drzave

  • aleksandar

    2. avgust 2014 | 16:06

    Sramna je ova drzava!

  • gaga vuk

    2. avgust 2014 | 17:13

    E zato su nasi politicari i tajkuni DRCNI, "stani mi na crtu", prijavite sve marifetlike nadleznim pravosudnim organima, a da se donese zakon i to po hitnom postupku o poreklu imovine, koriste neverovatnu recenicu, kao da je narod blesav, Nema politicke volje, i tu se sve zavrsava'E to je razlog sto su pojedini politicari stitili Kertesa, tako da i nima nece moci niko nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA