Izrael odlučio da smanji napade na Gazu!

Izraelski mediji su izvestili da se deo snaga već povukao unutar pojasa Gaze, a deo i preko granice. Navodi se i da je da je misija blizu kraja jer je uništen 31 tunel

  • 12

Izrael neće učestvovati u indirektnim pregovorima s Hamasom o prekidu vatre u pojasu Gaze i umesto toga planira da smanji intenzitet operacija u pojasu Gaze na osnovu svojih uslova, nagovestili su večeras izraelski zvanicnici i mediji.

Ministar Juval Stajnic potvrdio je da delegacija ne ide u Kairo na pregovore. On je ponovio da je Hamas više puta prekršio ranije prekide vatre i da je to navelo Izrael" na zaključak da s tom organizacijom nema svrhe razgovarati" ni o kakvom sporazumu.

Izraelski mediji su izvestili da se deo snaga već povukao unutar pojasa Gaze, a deo i preko granice. Jedan neimenovani zvaničnik rekao je Asošijeted presu da će izraelska vojska za kratko vreme završiti uništenje tunela Hamasa prokopanih za napade na Izrael. Izraelski mediji navode da je 31 tunel već uništen i da je misija blizu kraja.

Još jedan signal povlačenja snaga unutar Gaze je da je vojska rekla stanovnicima Beit Lahije na severu pojasa da je bezbedno da se vrate kući. Područje tog grada bilo je na udaru žestoke izraelske tenkovske vatre za vreme kopnene operacije i hiljade stanovnika je odatle pobeglo.

Prethodna velika vojna opercija u Gazi nije završena unilateralnim povlačenjem.

Od početka ofanzive 8. jula poginulo je više od 1.650 Palestinaca, većinom civila i više od 8.000 je ranjeno. Na izraelskoj strani je poginulo 63 vojnika i tri civila, što je najvecii broj poginulih posle rata u Libanu 2006. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bari

    2. avgust 2014 | 22:24

    Najvece zlo na svetu je Izrael!

  • HRVAT

    2. avgust 2014 | 21:49

    Pa porusio Gazu...sta ima vise da rusi ??

  • zmaj od Bosne

    2. avgust 2014 | 23:53

    Iskopat ce oni jednom tunel i do sotone zvanog natanjahu i hiljade drugih tunela ,dok se srusi cionist sisi u egiptu...al ako im i kad im zakazu dronovi i avioni (a jednom ce se desit)niko im vise pomoc nece moci a Bog najmanje ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA