Venčao se prvi javno deklarisani gej Crne Gore

Zdravko Cimbaljević je pre godinu dana napustio Crnu Goru i dobio politički azil u Kanadi, gde je obavljena ceremonija

  • 79

Prvi javno deklarisani crnogorski homoseksualac i bivši lider LGBT Foruma Progres, Zdravko Cimbaljević, stupio je u brak sa svojim izabranikom, pišu danas podgoričke "Dnevne novine".

Slike sa venčanja objavljene su na njegovom fejsbuk profilu, a venčanje je obavljeno u nedelju, u Vankuveru, u Kanadi. Cimbaljeviću su na fejsbuk profilu stigle brojne čestitke prijatelja iz Crne Gore i sveta.

Prošle godine napustio je Crnu Goru i dobio politički azil u Kanadi. Tokom svog delovanja kao aktivista LGBT pokreta bio je meta brojnih napada zbog čega je i zatražio azil.

Tada je kanadski imigracioni odbor dao mišljenje da Crna Gora nije zaštitila svog građanina i da je tužilaštvo olako shvatalo ispoljenu mržnju, nasilje i pretnje.

Cimbaljević je sada aktivan u organizaciji "Renbou refjudži komiti" - Rainbow Refugee Committee, koja se bavi podrškom i zastupanjem Kvir LGBT i/ili HIV pozitivnim azilantima, tražiteljima azila i izbeglicama.

Nakon što je na društvenim mrežama objavio fotografije venčanja, počele su da pristižu čestitke, ali i komentari gnevnih ljudi koji ne podržavaju gej brakove.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krajišnik

    6. avgust 2014 | 16:43

    sa srećom jado i da izrndiš mužu tuce dijece !

  • jagodinac

    6. avgust 2014 | 16:44

    Ja sam nenormalan. Takozvani straight. Mushko sam i palim se na velike zhenske grudi i zadnje delove tela. Ko ce da shtiti moja prava? Da li i ja mogu da imam Pride parade kao nenormalan a hocu da me smatraju normalnim? Zashto me gledaju cudno i proglashavaju za seksualnog manijaka kada mi se ochi izgube u dubokom dekolteu zgodne i obdarene zene? Kome da se obratim za aZil? Kanadi? Zemlji gde je svaki pogled na zgodnu zhenu seksualno uznemiravanje i harrasment koji se mozhe zavrshiti hapshenjem od strane policije i robijom uz dozivotnu etiketu seksualnog manijaka. Elem sve najbolje ovom sokolu i lots of fun in Vancouver gay capitol city of Canada.

  • Zveki

    6. avgust 2014 | 17:37

    Sto dalje od mog du....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA