Ebola stigla u Grčku?

Grčke vlasti saopštile su danas da testiraju jednog Nigerijca za kojeg se sumnja da je zaražen ebola virusom

  • 1

Portparol grčkog ministarstva zdravlja izjavio je da grčke vlasti testiraju jednog Nigerijca za koga se sumnja da je zaražen ebolom i rekao je da se testiranje obavlja u jednoj atinskoj bolnici, preneo je AFP.

 

- Verovatno je da se taj čovek sam prijavio u bolnicu - , rekao je predstavnik ministarstva, odbivši da iznese više pojedinosti o pacijentu i slučaju.

 

Prema njegovim rečima, ranije ove sedmice sumnjalo se da je još jedna osoba zaražena ebolom, ali je utvrđeno da je u pitanju malarija.

 

Grčka zdravstvena organizacija Keelpno ističe da su šanse da se Gčkoj pojave slučajevi ebole male.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Apolitičan_lik

    9. avgust 2014 | 11:54

    Ako je to istina, postoji velika verovatnoća da je Srbija na putu širenja epidemije ka Evropi. npr. Mika bio u Grčkoj na moru, kad se vratio pekao i degustirao kajsiju sa komšijom Žikom iz Nemačke, a navratio da ih obiđe i da proba i Pera iz Švedske. ps. Čudno malo da nikom ne pada na pamet da ebola može biti iskorišćena kao sredstvo, odnosno biološko oružije, u rukama određenih fundamentalista, pogotovo iz razloga što inkubacija traje dvadesetak dana... Živi bili, pa videli šta nam narednih par meseci donosi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA