BAN KI MUN: Zahtevam formiranje specijalnog suda za zločine OVK!

- Snažno zahtevam od kosovskih vlasti, kao i od struktura EU za podršku, da osiguraju da se specijalni sud za zlčine OVK formira najkasnije početkom 2015. godine - naveo je Ban Ki Mun u najnovijem izveštaju o situaciji na Kosovu

  • 8

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun zatražio je od kosovskih vlasti i EU da osiguraju da se najkasnije početkom sledeće godine formira specijalni sud koji bi se bavio pitanjima ratnih zločina OVK na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Snažno zahtevam od kosovskih vlasti, kao i od struktura EU za podršku, da osiguraju da se specijalni sud za zlčine OVK formira najkasnije početkom 2015. godine, naveo je Ban Ki Mun u najnovijem izveštaju o situaciji na Kosovu koji će biti predstavljen Savetu bezbednosti UN 25. avgusta.

Generalni sekretar UN je ocenio da je izveštaj Klinta Vilijamsona, glavnog tužioca specijalnog istražnog tima (SITF) za zločine OVK od 29. jula "od ključnog značaja ne samo za poštovanje osnovnih principa međunarodne pravde, već i za borbu protiv nekažnjivosti i za to da počinioci snose odgovornost za svoja dela", prenosi Tanjug.

Ban se takođe zahvalio Evropskoj uniji što je obezbedila političke i finansijske resurse za okončanje ovog procesa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko

    12. avgust 2014 | 00:33

    Mozda ce stvarno da osude nekoga, odradili su pos'o amerima i sad ih oni po starom dobrom obicaju pustaju niz vodu

  • France

    11. avgust 2014 | 22:25

    Ovaj se pita kao i ja!

  • Александар Џунић

    12. avgust 2014 | 01:12

    Тако је, само ти пожури, тек је прошло 15 година.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA