ANGELA MERKEL: Sankcije Rusiji moraju da ostanu na snazi!

Nemačka kancelarka je istakla da sankcije moraju da ostanu na snazi i da se ne sme dozvoliti da situacija eskalira

  • 61

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da sankcije Zapada protiv Rusije "moraju da ostanu na snazi kako bi se pokazala ozbiljnost" kada je reč o ukrajinskoj krizi.

- Ako samo sedimo i dopustimo da situacija eskalira, to ne bi bila poželjna situacija - rekla je Angela Merkel nakon razgovora sa letonskom premijerkom Laimdotom Straujumom u Rigi, preneo je AFP.

Merkelova je svoj letonskoj koleginici prenela uveravanja da baltičke zemlje mogu da računaju na solidarnost Nemačke. Ona je takođe istakla da obaveza NATO da pomogne baltičkim zemljama "nije samo na papiru", već mora da se ispuni u slučaju potrebe.

Nemačka kancelarka je obećala takođe da će NATO pojačati prisustvo na Istoku, najavila mogućnost održavanja manevara, ali je odbacila ideju o izgradnji novih NATO baza u istočnoj Evropi. Nemačka vlada je obećala i da će od septembra uputiti šest borbenih aviona koje treba da pojačaju nadgledanje baltičkog vazdušnog prostora.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    19. avgust 2014 | 07:41

    Bili ste vredni sa minusima. Džabe vam minusi. ŽIVELA RUSIJA. DOLE AMERIČKI HEGEMONIZAM. EVROPO OSLOBODI SE KRVOPIJA!!!!!!!!

  • Činjenice

    18. avgust 2014 | 18:50

    Bravo Angela..

  • ANTE BAN

    18. avgust 2014 | 21:12

    Neki su mediji prenijeli i ostatak izjave, a glasi, cit."zato što smo mi ozbiljne države". Svakako da su sankcije na mjestu, i one trebaju biti još jače, a ne da se ukidaju. A to sve dotle, dok se ruski car ne prisili na poštovanje principa koje su- gle paradoksa- inicirali njegovi prethodnici Brežnjev i Kosigin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA