ZAMALO DA SLETE U KANJON MORAČE: Autobus razbio stakla o stene i tako vozio putnike do Bečića! (FOTO)

Autobus koji je prevozio putnike iz Srbije zakačio je stenu u kanjonu Morače, a zatim nastavio da se zanosi levo-desno sa svim putnicima tik iznad provalije. Putnici su preplašeni, ali, srećom, dobro

  • 36

Najopasniji kanjon u Crnoj Gori, Morača, umalo je u nedelju uzeo još 50 života, i to turista iz Srbije koji su krenuli na svoje letnje odmore.

Naime, autobus koji je prevozio putnike iz Srbije zakačio je stenu u kanjonu Morače, a zatim nastavio da se zanosi levo-desno sa svim putnicima tik iznad provalijeNesreća se dogodila pred ulazak u tunel Bioče u blizini Podgorice.

Prestravljeni putnici kažu da su pukom srećom izbegli katastrofalni ishod.

- Bilo je strašno. Autobus je zakačio stenu i mi smo za dlaku izbegli najgore. Sada sam uredu, ali sada se plašim kako ću putovati nazad za 10 dana - kaže jedna od putnica koja je Telegrafu poslala fotografije uništenog autobusa.

Prilikom udara u stenu stakla na toj strani autobusa su popucala od siline udarca i zasula putnike koji su sedeli u svojim sedištima.

- Autobis je bio prepun stakla. Svi smo bili primorani da pređemo u prednji deo autobusa i stisnemo se. Tako, bez prozora, vozili smo se sve do Bečića - kaže ona.

Najnebezbedniji put do crnogorskog primorja poznat je među domaćim i stranim vozačima kao "najveća evropska magistrala smrti", a svaka krivina predstavlja potencijalno samoubistvo.

Put pretstavlja opasnost jer pored opasnih prevoja iznad provalija, njime putuju umorni turisti koji voze iz udaljenih zemalja, kojima se nesreće uglavnom dešavaju iz nepažnje uzrokovane predugom vožnjom.

Sa druge strane njime divljaju i lokalni bahati vozači "besnih" automobila koji se dokazuju prebrzom vožnjom na izuzetno opasnom putu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa k

    19. avgust 2014 | 18:42

    Pa kad je prevoznickim firmama najbitnije da nadju vozaca koji ce voziti za najmanje para.Setite se kako su vozaci autobusa nekad izgledali sa sve odelom i kravatnom i kulturom ophodjenja, a danas nije bitno imas polozeno nemas iskustvo a vozio bi za dnevnicu 1000din super primljen si,i onda majstor u trenerci volan u jednu ruku mobilni u drugu i teraj

  • Ex sns

    19. avgust 2014 | 18:13

    Ne kapiram uopste,pa sta ce pored Grcke u CG?

  • Zare

    19. avgust 2014 | 21:59

    Ja sam isao 60 do 70 nizbrdo niz kanjon nocu oko 3-4 . Autobus beogradskih tablica me je pretekao preko pune linije i isao je 80-90 garantujem! Ja sam sad prvi put isao kanjonom a da sam aj vozac i nije ni upola toliko strasno koliko se prica ali dokle god se postuju propisi . Ali ako su vozaci divlji i misle da su mnogo dobri kao ovaj autobus sto je mene pretekao nije ni cudo sto se toliko gine .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA