DVOSTRUKO ČUDO: Našli ćerku i sina koje im je cunami odneo pre 10 godina

Indonezijskom paru koji je prošli mesec čudom pronašao svoju 14-godišnju ćerku, nestalu u cunamiju 2004. godine, dogodilo se novo čudo. Posle deset godina uspeli su da pronađu i svog izgubljenog sina

  • 3

Raudhatul Džanah i Arif nestali su kada je u njihov dom u Zapadnom Acehu 26. decembra 2004. godine udario veliki razorni talas koji je bio posledica snažnog podmorskog potresa.

Septi Rangkuti i njegova supruga Džamalia preživeli su i odavno su prestali da se nadaju da će pronaći svoju decu. Međutim, ovog juna majčin brat spazio je dete nalik njihovoj izgubljenoj kćeri. Nakon toga utvrđeno je da je to zaista ona i da ju je čuvala starija žena u obližnjem okrugu Aceh Barat Dayi.

Raudhatul je danas 14-godišnjakinja, a roditeljima je rekla kako je i brat verovatno preživeo jer ih je voda odnela na ostrvo Banjak.

Prema pisanju tamošnjih medija, 17-godišnji Arif našao se sa svojim roditeljima u ponedeljak nakon što je u mestu Pajakumbuh žena po imenu Lana Lestari gledala televizijski izveštaj o ponovnom okupljanju porodice. Kada je objavljena fotografija Arifa odmah je uočila sličnost između njega i dečaka koji je često znao da spava ispred njenog internet kafea.

Lana mu je tada pokazala fotografiju njegove majke, a on je odmah rekao: 'To je moja mama!'. Odmah je obavestila policiju i roditelje koji su došli po dečaka.

Iako sve ukazuje na to da se zaista radi o njihovoj deci još nije sprovedeno DNK testiranje.

(Telegraf.rs / izvor: ABConline.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA