Ruski humanitarni konvoj ušao u Ukrajinu (FOTO)

Među 70 kamiona je i 20 koji su prešli granicu ranije danas. Oni su pre toga bili na ničijoj zemlji između ruskog i ukrajinskog graničnog prelaza, ali sada su ušli u Ukrajinu, navodi Rojters

  • 6

Ukupno 70 kamiona iz ruskog konvoja sa humanitarnom pomoći prešlo je danas rusko-ukrajinsku granicu, javlja Rojters, pozivajući se na očevica, dok izvor iz ukrajinske vlade tvrdi da je to učinjeno bez dozvole.

Među 70 kamiona je i 20 koji su prešli granicu ranije danas. Oni su pre toga bili na ničijoj zemlji između ruskog i ukrajinskog graničnog prelaza, ali sada su ušli u Ukrajinu, navodi Rojters.

U međuvremenu, Interfaks Ukrajina je objavila da je izvor iz ukrajinske vlade rekao da su ruski kamioni sa humanitarnom pomoći prešli ukrajinsko-rusku granicu bez dozvole Kijeva i bez prethodno dogovorene pratnje Međunarodnog komiteta Crvenog krsta.

- Konvoj je krenuo sam od sebe, bez pristanka ukrajinske strane i bez pratnje Crvenog krsta - rekao je neimenovani zvaničnik.

Međunarodni Komitet Crvenog krsta saopštio je da nije mogao da prati ruski humanitarni konvoj zbog bezbednosnih razloga.

- Ruski humanitarni konvoj je krenuo u Ukrajinu, ali mi ga ne pratimo zbog bezbednosne situacije - napisao je Crveni krst na Tviteru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radmila Arsic

    23. avgust 2014 | 02:03

    Velike kontrole na izlazima bi trebali da obave zato sto su u stanju da jako sposobno lazu i prevare

  • Анти Антифа

    22. avgust 2014 | 12:42

    МИП Русије је издало такву наредбу

  • русиа

    22. avgust 2014 | 13:17

    Живјела РУСИА

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA