Ovako savetuju strance pre putovanja u Srbiju!

Naša zemlja je opisana kao bezbedno mesto za putovanje, iako su turisti upozoreni da se čuvaju džeparoša, najviše u javnom prevozu. Meštani su generalno opisani kao prijatni i predusretljivi, a omladinci kao veoma raspoloženi za druženje.

  • 20

Vodič za turiste "Wikitravel" je koristan sajt za sve one koji po prvi put odlaze na odmor u neku stranu zemlju i potrebno im je što više korisnih informacija.

Među ostalim zemljama, na sajtu je jedna strana posvećena Srbiji za koju se autor potrudio da što preciznije opiše kakvu atmosferu turisti mogu zateći.

Savetuju se stranci da se pretežno obraćaju za bilo kakvu vrstu pomoći mlađoj generaciji, jer su mnogo veće šanse da govori engleski.

Meštani su generalno opisani kao prijatni i predusretljivi, a omladinci kao veoma raspoloženi za druženje.

Naša zemlja je opisana kao bezbedno mesto za putovanje, iako su turisti upozoreni da se čuvaju džeparoša, najviše u javnom prevozu. Pljačke, ubistva i napadi su navedeni kao retka pojava, pa čak i u mračnim sokacima.

- Organizovani kriminal postoji, ali turisti nisu na meti - objašnjeno je na sajtu.

Vozači su podvučeni crvenim flomasterom. Sa njima treba biti oprezan ukoliko ste turista pešak ili biciklista. Takođe je naglašena velika netolerancija prema homoseksualcima.

Ukoliko se stranci sprijatelje sa Srbima i planiraju kućnu posetu, posebno je naznačano da Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova, da je pretežno hrišćanska zemlja i da je nepristojno vređati njenu tradiciju i religiju.

Navedeni su i srpski domaći specijaliteti, običaji, svakodnevne stvari koje jesu ili nisu pristojne u komunikaciji sa drugima, kao i osnovne navike koje ukazuju na poštovanje drugih osoba.

Ukoliko je stranac odlučio da poseti ovaj sajt, doći će u srbiju unapred pripremljen.

(Telegraf.rs / Izvor: Wikitravel.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • SANCO

    23. avgust 2014 | 17:19

    PA U PRINCIPU, NISMO LOSE ISPALI.

  • Panco

    23. avgust 2014 | 17:59

    A sto nisu rekli ono sto vi zaradite za nedelju dana u eu,to vam je dovoljno da se u srbiji provedete ko carevi.

  • Vlada

    23. avgust 2014 | 17:21

    Sve su pogodili. Kratko i jasno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA