Štrajk 600 škola 1. septembra?

- Na protestu u Beogradu, na Trgu Nikole Pašića, u 12.00 u organizaciji Unije okupiće se 1.500 do 2.000 članova snidikata. Jednodnevni štrajk biće organizovan u svim školama čiji su zaposlenih članovi Unije, a takvih škola je 600 - kaže predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dragan Matijević

  • 41

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, za razliku od Sindikata obrazovanja Srbije, vidi razlog da se baš 1. septembra, i bez prethodnog razgovora sa nadležnim ministrima "nemim na zahteve prosvetara", održi protest i očekuje da će u štrajku koji organizuje učestvovati 600 škola.

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dragan Matijević rekao je za agenciju Beta da očekuje da će u ponedeljak šrom Srbije štrajkovati svih 30.000 članova unije.

- Na protestu u Beogradu, na Trgu Nikole Pašića, u 12.00 u organizaciji Unije okupiće se 1.500 do 2.000 članova snidikata. Jednodnevni štrajk biće organizovan u svim školama čiji su zaposlenih članovi Unije, a takvih škola je 600 - kazao je Matijević.

Imajući u vidu da je jedan od glavnih zahteva da se rebalansom budžeta ne smanjuju plate zaposlenima u prosveti i zdravstvu, Unija je, prema rečima Matijevića, pozvala da im se na protestu u Beogradu pridruže i sindikati zdravstva i socijalne zaštite.

- Naš prvi zahtev je da se u prosveti i zdravstvu ne smanjuju plate za 10 odsto jer su ispod proseka, drugi je da se adekvatno reši problem tehnološkog viška, i treći da se do kraja godine za sve javne službe donese zakon o platnim razredima - kazao je Matijević.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SMEDEREVAC

    25. avgust 2014 | 18:30

    Jos iz vremena bivsih Jugoslavija ,prosvetne radnike su u mom kraju zvali TORBARI.Ja imam vise od 60.god.a secam se prica mog oca i dede.Nosili se pilici,prasici pa to ostalo do danasnjeg dana,samo se sada daje novac.Kakva nam je prosveta vidi se po njihovom radu,cast nasim talentima gde oni u njihovo usavrsavanje nisu ni ucestvovali.Misle da su privilegovani pa nas dva puta godisnje ucenjuju jer je to klasican monopol.Moj sin zavrsio fakultet sa ekstra prosekom ,a radi za40000 din,Zasto oni traze nesto nerealno,jer treba da budu placeni po rezultatu rada.NJihov rezultat je samo ucena i parazitski status.

  • Dokle bre vise

    25. avgust 2014 | 18:19

    Dok narod ima minimalna primanja u zemlji srbiji i vode borbu za zivot i borbu sa bezobraznim poslodavcima,profesori strajkuju bez imalo stida. To treba po kratkom postupku OTKAZ !!!!

  • Rastaman

    25. avgust 2014 | 19:12

    Ko strajkuje otkaz...pa zaposlite mlade ljude koji jedva cekaju da rade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA