Ovi zarobljeni ruski vojnici su "greškom" ušli u Ukrajinu

Vojnici su pripadnici ruske padobranske jedinice, a zarobljeni su juče kod Džerkalne, u blizini granice s Rusijom u oblasti Donjecka

  • 15

Ukrajinske snage objavile su danas snimak deset ruskih vojnika zarobljenih prethodnog dana na istoku zemlje gde se vode borbe izmedju proruskih separatista i ukrajinske vojske, što su potvrdili i ruski zvaničnici navodeći da su oni granicu prešli slučajno.

Vojnici su pripadnici ruske padobranske jedinice, a zarobljeni su juče kod Džerkalne, u blizini granice s Rusijom u oblasti Donjecka, naveli su zvaničnici na Fejsbuk stranici vojne operacije protiv separatista.

Na ovoj stranici saopštenja izdaju vojska, Ministarstvo unutrašnjih poslova i nacionalna garda. Nije saopšteno više detalja o tome kako su ruski vojnici zarobljeni.

Na snimku objavljenom na toj stranici prikazana su petorica zarobljenika, od kojih je jedan naveo da su mobilisani kako bi učestvovali u vojnoj vežbi.

Izvor iz ruskog Ministarstva odbrane potvrdio je ruskim agencijama da su ruski vojnici uhapšeni na ukrajinskoj teritoriji, kako je objavio i Kijev, ali je rekao da su oni granicu prešli "slučajno".

- Vojnici su učestvovali u graničnoj patroli i prešli su je greškom na mestu gde nije bilo oznaka - rekao je taj izvor, a prenele su Itar Tas i Ria Novosti.

Izvor je rekao da vojnici nisu pružali nikakav otpor, i dodao da su i ukrajinski vojnici više puta prelazili granicu.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    26. avgust 2014 | 15:42

    Red je opet uputiti ČESTITKU TELEGRAF-u! Razlog; u vašem okruženju prvi ste se ovo objavili! Jer- ostali se stide objaviti lošu vijest o majci Rusiji. Sada je očito da su neka govorkanja Ukrajinaca o prelasku ruskih vojnika i oružja ipak istinita.Čak- u mozaiku dogadjanja na istoku Ukrajine rekao bih da je ova pojava bila pravilo.

  • nr

    26. avgust 2014 | 14:23

    to su spijuni zarobljeni u ratnim uslovima i sledi im preki sud i egzekucija!

  • Bin Laden مسلم سني

    26. avgust 2014 | 14:44

    Da da Sasvim Slučajno su prešli granicu da pomognu Separatiste !!! Ovo je tragikomično !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA