Evo zašto su plate u Surčinu najveće!

Zbog čega je baš optina Surčin, najviše poznata po žestokim momcima i obračunima, izbila na prvo mesto po visini zarada u našoj zemlji

  • 12

Najveće plate u Srbiji zarađuju se u opštini Surčin i one su u proseku 71.219 dinara. To je ono što zaposleni na teritoriji ove opštine odnesu kući, a sve zahvaljujući dobrom poslovanju firmi koje se tamo nalaze.

Zbog toga je baš Surčin, najviše poznat po žestokim momcima i obračunima, izbio na prvo mesto po visini zarada u našoj zemlji.

- Za ovakav rezultat zaslužne su kompanije: "Air Serbia" i Aerodrom "Nikola Tesla", kao i kompanije "Nelt" i "Pepsi". Na ovoj opštini radi dosta uspešnih kompanija čiji zaposleni imaju visoke plate, tako da to sve dovodi i do visokog proseka plata u ovoj opštini - kažu za Telegrag.rs u Opštini Surčin.

Sličan odgovor dobili smo i u Republičkom zavodu za statistiku uz napomenu da to ne znači da se plate zarađene na teritoriji Surčina i troše na ovoj opštini.

Posle Surčina, najviše kući odnesu zaposleni na Starom Gradu, u proseku 69.826 dinara, a odmah za njima oni koji rade na Novom Beogradu, koji sve više postaje poslovni deo grada.

Debele koverte imaju i zaposleni u Lazarevcu, oko 63.000 dinara, što se pripisuje dobrim platama u JP "Kolubara".

Oni koji rade u Lajkovcu, visoka primanja duguju EPS-u, u Apatinu pivari, u Bačkoj Palanci kompaniji "Tarket", "Nektar", "Sufle" i "Karslberg", a u Vršcu "Hemofarmu".

S druge strane, najmanje plate imaju zaposleni u opštini Trgovište, mizernih 19.860 dinara u proseku i Priboj 23.144 dinara.

(N. S.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    29. avgust 2014 | 16:14

    90% Srbije ima plate kao u Trgovištu ili Priboju

  • Ssasa

    29. avgust 2014 | 15:52

    Ipak važi i dalje, što južnije to tužnije

  • Joca

    29. avgust 2014 | 19:41

    Kakve lazi za Backu Palanku.Tarket ima najvece plate od 35-45 hiljada radnici,u Nektaru su mnogo manje plate oko 30 hiljada al rade kao crnci cak i nedeljom kad prelaze u nocnu,do sezonci kad rade sve dane u mesecu dobiju 27000.Kod nas je plata od 12000 kod Kineza do neki 20000-25000 u ostalim firmama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA