GUVERNER NBS: Bez panike dinar je stabilan!

- Naša stručna javnost podeljena je oko mnogih pitanja, da li bi kurs trebalo da jača ili slabi, da li bi trebalo mjenjati režim monetarne politike - kaže guverner NBS

  • 16

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izjavila je da se nepotrebno izaziva panika jer je dinar stabilan, a da neutemeljene licitacije sa novim kursom dinara samo otežavaju posao NBS, a državu i građane koštaju.

 

- Naša stručna javnost podeljena je oko mnogih pitanja, da li bi kurs trebalo da jača ili slabi, da li bi trebalo mjenjati režim monetarne politike, ali je saglasna u jednom - ne samo da je nezahvalno već je i vrlo štetno davati bilo kakve prognoze o danu ili mesecu kada će kurs preći neki nivo - istakla je za "Novosti" Jorgovanka Tabaković.

 

 

Ona je rekla: "Tako nešto ne usuđujemo se da prognoziramo ni mi iz NBS , ali se usuđujemo da obećamo da ćemo svom snagom i znanjem nastaviti da održavamo postignutu cenovnu i finansijsku stabilnost".

 

Guvernerka je naglasila da je Narodna banka Srbije otvorena institucija koja najširu javnost svakodnevno informiše i objašnjava šta, zašto i kako radi, otvorena je za sva novinarska pitanja, pa i sugestije i kritike.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    28. avgust 2014 | 18:16

    I to malo sice, utice, na moje - bice...

  • boban

    28. avgust 2014 | 08:12

    zamolio bi guvernerku da joj dam da pogleda kolika mi je rata za kredit bila kada je dosla u narodnu banku a kolika je danas i onda neka govori da je stabilan u dinarima mislim.

  • brzi

    28. avgust 2014 | 07:35

    Normalno da je stabilan kad ti imaš platu preko 600.000..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA