OSVETA ZBOG SANKCIJA: Ruski hakeri srušili sajtove američkih banaka!

Prema pisanju "Blumberga", hakeri su pokazali visok nivo veština time što su probili nekoliko nivoa odbrane kompjuterskog sistema "JP Morgana", "što je podvig za koji je više stručnjaka za bezbednost potvrdilo da prevazilazi mogućnost običnih hakera"

  • 27

Hakeri za koje se veruje da su iz Rusije, upali su u sisteme banke "JP Morgan Čejs" i još jedne američke banke, zbog čega je pokrenuta federalna istraga.

Agencija "Blumberg" je, citirajući dva izvora upoznata sa istragom, navela da američki FBI ispituje slučaj kako bi utvrdio da li on predstavlja osvetu zbog sankcija SAD protiv Rusije, uvedenih zbog podrške zvanične Moskve proruskim snagama na istoku Ukrajine, prenela je agencija AFP.

"Blumberg" i list "Volstrit DŽornal", koji je takođe izvestio o hakovanju, ali nije naveo da iza toga stoje Rusi, objavili su kako nije poznato kakvu su štetu hakeri počinili, niti kakve su podatke možda ukrali.

Prema pisanju "Blumberga", hakeri su pokazali visok nivo veština time što su probili nekoliko nivoa odbrane kompjuterskog sistema "JP Morgana", "što je podvig za koji je više stručnjaka za bezbednost potvrdilo da prevazilazi mogućnost običnih hakera".

Istražni organi, među kojima su i pripadnici američke Nacionalne bezbednosne agencije, proveravaju da li je hakerski napad potekao iz Rusije ili istočne Evrope.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTE BAN

    28. avgust 2014 | 11:49

    Ipak je ova osveta prestroga!Čudi me, jer koliko znam, i pravoslavna crkva daje naglasak na praštanje a ne na osvetu.

  • Boki

    28. avgust 2014 | 10:59

    Imam utisak da su takvi ljudi samo zeljni dokazivanja. Steta sto svoje sposobnosti ne koriste u neke isplativije svrhe.

  • DD

    28. avgust 2014 | 10:07

    BRAVO. GDE GOD MOŽETE. SAZLUŽILI SU. SAMO IH NAPADAJTE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA