Inspektor nudio Kraljevčanima lažne poslove u Nemačkoj!

Republički saobraćajni inspektor S. Š. osumnjičen je da je nudio građanima lažne poslove u Nemačkoj, a na ime lažnih radnih dozvola od njih uzimao po 500 evra

  • 2

Kraljevačka policija uhapsila je i po nalogu osnovnog javnog tužioca u Kraljevu zadržala do 48 sati S. Š. (62) republičkog saobraćajnog inspektora iz tog grada, zbog osnovane sumnje da je izvršio 10 krivičnih dela prevare, saopštila je danas PU Kraljevo.

Sumnja se da je S. Š. od 2012. godine stupio u kontakt sa 10 građana iz Kraljeva koje je doveo u zabludu, nudeći im posao uz povoljne radne uslove i platu u iznosu od oko 2.500 evra u Nemačkoj. Kako im je govorio, on tamo ima svog drugara kome je potrebna radna snaga jer ima građevinsku firmu.

Verujući u priču osumnjičenog, oštećeni građani su S. Š. na ime izrade radne dozvole, davali po 500 evra, koliko je od njih zahtevao, kao i fotokopije svojih pasoša i diploma o završenoj školi.

Oštećeni građani su odlazili u Nemačku, ali su se ubrzo vraćali s obzirom da im nisu bili obezbeđeni radni papiri, kao ni adekvatni uslovi za stanovanje i plata. Policijski službenici će osumnjičenog, u zakonskom roku, privesti osnovnom javnom tužiocu u Kraljevu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • obični cetnik

    28. avgust 2014 | 19:02

    Taj covek mi je našao posao u Njemačkoj pre 3 godine i sve je bilo u redu ali tamo mora da se radi pa sam napustio ovde živim od svalerkine penzije snalazim se

  • anoniman

    28. avgust 2014 | 23:05

    Ovde nije rec o coveku koji drzi agenciju za zaposljavanje vec o republickom inspektoru koji se bavi prevarama, drzi firme po Kraljevu i ucenjuje ljude da koriste njegove usluge

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA