Srbija čuva državne tajne u 30 sefova!

Sve platforme za putovanja premijera i ministara odbrane, policije i spoljnih poslova odlažu se iza brave s posebnom kombinacijom u Nemanjinu 11

  • 4

Najmanje 30 sefova u kojima se čuvaju najvažnije državne tajne raspoređeno je u PO zgradi Vlade, ministarstvima, u Predsedništvu i Skupštini.

Kako pišu "Novosti", u sefovima se nalaze se dokumenti koji nose različite stepene tajnosti, i nema predmeta velike vrednosti. Za poklone koji su naši državnici dobili od stranih kolega, bez obzira na to koliko koštaju, određene su posebne prostorije po institucijama.

Pet sefova se nalazi u zgradi Vlade, a svaki resor ima na raspolaganju bar po jedan. Sve platforme za putovanja premijera i ministara odbrane, policije i spoljnih poslova odlažu se iza brave s posebnom kombinacijom u Nemanjinu 11.  Jedna od soba, u koju može da uđe vrlo uzak krug ljudi, izdvojena je za čuvanje materijala sa sednica koji nose oznaku tajnosti.

Zamenik generalnog sekretara Vlade Tamara Stojčević, kaže za da svako ministarstvo mora da ima bar po jedan sef kako bi se u njemu pohranio plan rada u slučaju ratnog stanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    31. avgust 2014 | 01:21

    Какве тајне, када стигне из амбасаде позив, трче и носе "тајне" на увид. Тајне су само за грађане Србије.

  • Peki

    31. avgust 2014 | 04:33

    To su možda tajne za nas ali ne i za Amerikance i engleze.

  • Dragan

    31. avgust 2014 | 15:57

    U kom sefu pise koje bio TITO

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA