I osnovci će morati da validiraju kartice u prevozu!

Đaci prvaci putne legitimacije mogu da izvade na osnovu podnetog zahteva, fotografije ne starije od šest meseci i fotokopije zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih uz original na uvid, ili potvrde iz škole

  • 22

Od 1. septembra i učenici osnovnih škola moraće da se validiraju, pišu Novosti. Ova kategorija putnika ostvaruje pravo na prevoz bez naknade, ali uz odgovarajuću voznu ispravu koju osnovci mogu izvaditi pojedinačno ili grupno u organizaciji škole.

 

Prema pravilniku o javnom gradskom prevozu, đaci uslugu besplatnog prevoza koriste za vreme trajanja osnovnog obrazovanja. Benefit ostvaruju učenici koji nisu stariji od 17 godina i pohađaju osnovnu školu, kao i oni koji idu u škole za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju, a nisu stariji od 19 godina.

 

 

Đaci prvaci putne legitimacije mogu da izvade na osnovu podnetog zahteva, fotografije ne starije od šest meseci i fotokopije zdravstvene knjižice ili izvoda iz matične knjige rođenih uz original na uvid, ili potvrde iz škole.

 

Jednom izvađena personalizovana kartica važi do završetka osnovne škole, ne produžava se, čak se ne naplaćuje ni njena izrada ukoliko se vadi prvi put.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    31. avgust 2014 | 15:34

    A ako se ne validiraju šta ćete onda? Izbacićete ih iz autobusa? Kazniti na licu mesta? Nalupati šamare i izgrditi? Ili direktno u popravni dom? Šta?

  • WWW

    31. avgust 2014 | 15:39

    PA TREBALO BI U PORODILISTU DA SVAKOJ BEBI DAJU BUSPLUS KARTICU,PA PRVO DA NAUCI KAKO SE RUKUJE SA NJOM PA POSLE SVE OSTALO. CUDIM SE KAKO SE NIKO NIJE SETIO DA DONIRA TAKAV POKLON.SRAMOTA I SREDNJOSKOLCI BI TREBALI DA IMAJU BESPLATAN PREVOZ A I ZA STUDENTE TREBA SMANJITI CENU .SRAMOTA

  • cetnicka činjenica

    31. avgust 2014 | 15:24

    A predškolska deca i oni se voze ma svercujte se srpska omladino

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA